Connect with us

Hirdetés

technokrata

Árcsökkentésre kényszerül a Sony

Dotkom

Árcsökkentésre kényszerül a Sony

A videojáték-fejlesztők a PS3 árának leszállítására kényszerítik a Sonyt.

A videojátékok fejlesztői nyomást gyakorolnak a Sonyra, hogy szállítsa le PlayStation 3 konzoljának árát, mert ha nem, akkor még több erőforrásukat csoportosítják át a legfőbb konkurens termék, a Nintendo Wiijének kiszolgálására. A PS3 ára jelenleg 400 dollárról indul az USA-ban, ami 200-zal több a Microsoft Xbox 360 és 150-nel a Wii áránál. Várakozások szerint márciusban vagy áprilisban 50-100 dollárral teheti olcsóbbá konzolját a Sony.

A japán nagyvállalat szemszögéből nézve mindez egy szomorú történet újabb állomása. A PS2 még piacvezető volt a videojátékok-világában, ám az új változat az elmúlt három évben nem tudott előrelépni a 3. helyről. Hiába dicsérik grafikus képességeit, beépített Blu-ray-lejátszóját, csak feleannyi felhasználója van, mint a Wii-nek. Az USA-ban az elmúlt három hónapban visszaestek a PS3 eladásai.

A játékfejlesztők fenyegetésének az ad súlyt, hogy minden konzol annyit ér, amennyi szoftver futtatható rajta. Ugyanakkor azon a gépen tudják a legtöbbet keresni, amelyikből a legtöbbet adják el. Az Activision Blizzard Inc. a világ legnagyobb játékcége tavaly bevételei 32 százalékát a Wiire fejlesztett programoknak köszönhette, szemben a PS3 19 százalékával. Más cégek hasonló cipőben járnak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés