Connect with us

Hirdetés

technokrata

Betört a kínai katonaság

Dotkom

Betört a kínai katonaság

Ferde szemmel böngészik a nemzetvédelmet…

Megdöbbentőnek hangzik, de úgy tűnik, tény: az USA elismerte, hogy digitális hadviselésre szakosodott kínai katonai egységek betörtek az Egyesült Államok védelmi minisztériumának számítógépes hálózatába. A Pentagon rendszerét még júniusban érte a sikeres távol-keleti támadás, melynek során a számítógépek egy részét sikerült is leállítaniuk a behatolóknak: a Robert Gates nemzetvédelmi miniszter irodájában található PC-k mind áldozatul estek a kínai akciónak.

A Financial Times beszámolója szerint egy belső vizsgálat fényt derített arra, hogy a támadás a Népi Felszabadító Hadsereg berkeiből érkezett. Ennek során többek között a védelmi szállítók és a katonai vezetők rendszere is érintetté vált, ami az elmúlt napok eseményeinek tükrében akár komoly fejtörést is okozhat az amerikaiaknak. Olyan hírek kaptak ugyanis szárnyra, hogy George Bush hátralevő másfél éve alatt valamilyen katonai akciót kezdeményezhet a több mint 100 millió lakosú Iránnal szemben, amiért ez utóbbi támogatja az amerikai erők ellen harcoló lázadókat Irakban. Ezeknek a terveknek az előkészítésében pedig – ha az valóban zajlik – az érintett számítógépek tulajdonosai biztosan részt vesznek.

A The Inquirer vicces megjegyzése szerint nem is lenne ilyen manőverekre szüksége a kínaiaknak, ha valaha is meg akarnák támadni az észak-amerikai országot. Elég lenne csupán felfüggeszteni az amerikai exportra készített termékek gyártását…

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés