Connect with us

Hirdetés

technokrata

„Titkos frissítés” az Internet Explorerhez

Dotkom

„Titkos frissítés” az Internet Explorerhez

Különösebb beharangozás nélkül, csendben adta ki a Microsoft legújabb frissítését.

Ez az update (lásd a cikk alatti kapcsolódásokat) Redmond hetedik generációs webböngészőjét, az Internet Explorer 7-et érinti. A Microsoft azért adta ki, hogy biztonságosabbá tegye a szoftver csaló weboldalakat felismerni képes funkcióját. A cég által közzétett információk szerint ugyanis a jelszóhalász támadások ellen védő phishing pajzs egyes esetekben komoly problémát okozhat a felhasználónak. Ez akkor következhet be, amikor a megnyitott weblap sok frame-et tartalmaz, vagy a felhasználó rövid idő alatt sok frame-et böngész végig.

Ha előáll egy, az imént leírt eset, akkor a Windows-os számítógép nagyon belassulhat, mivel a Phishing Filternek soká tart átnézni a weblap tartalmát, állítja a redmondi szoftverfejlesztő. Ehhez ráadásul rengeteg processzor-erőforrást köt le, így következik aztán be a drámai lassulás. És ugyan a jelenség nem túl gyakori, a Microsoft kiadott erre (is) egy javítást a múlt hét kedden, a december havi frissítésekkel együtt (ezekről bővebben itt és itt). Ugyanakkor furcsa döntése volt Redmondnak, hogy a biztonsági réseket javító patch-ekkel együtt nem tette közzé automatikusan az Internet Explorer update-et; azt külön kell letölteni a Microsoft website-járól.

A böngésző hetedik generációját pont a korábbi kiadások védtelensége miatt adta ki a szoftverfejlesztő gigász. Tartalmazza a fent említett jelszóhalász szűrőt, ami a közismert oldalak lemásolásával és az internetezők becsapásával pénzt szerző phishing támadások ellen hivatott fellépni. Ilyen funkciója egyébként a szintén ősszel megújult Firefoxnak, az IE legnagyobb riválisának is van. A két rendszer azonban eltér egymástól: a Tűzróka egy letöltött, az ismert phishing site-okat tartalmazó feketelistával dolgozik, míg az IE7 a Microsofthoz csatlakozik, hogy megállapítsa: a megnyitott oldal vajon a megbízhatatlanok közé tartozik-e.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés