Connect with us

Hirdetés

technokrata

Siemens OpenScape: az információáradat-kezelés valódi megkönnyítése

Dotkom

Siemens OpenScape: az információáradat-kezelés valódi megkönnyítése

A LifeWorks után az OpenScape is kitüntetett Siemens-termék.

A Siemens Információs és Kommunikációs Hálózatok (ICN) ágazatának tavaly bemutatott LifeWorks nevű koncepciója egyetlen homogén rendszerben egyesíti a vállalati magánhálózatok, a hálózatüzemeltetők és a végfelhasználók kommunikációs struktúráit: a felhasználó bármikor, bármilyen végkészülékről hozzáférhet alkalmazásaihoz. Funkcionalitása a hangalkalmazások, instant messaging, presence management collaboration-alkalmazások mellett a videokommunikációt is magában foglalja. A LifeWorks technológiai értelemben a Siemens két alapvető hálózati architektúráját, a SurPass-t (carrier hálózatok) és a HiPath-t (vállalati magánhálózatok) egyesíti.

A LifeWorks kifejlesztéséért a Siemens Információs és Kommunikációs Hálózatok ágazata 2003. novemberében európai innovációs díjat kapott „Hálózat – Internet technológiák-szélessáv” kategóriában a Wall Street Journal Europe-tól. Ez év januárjában pedig a Frost&Sullivan tanácsadó és piacelemző cég idei – a kiemelkedő ipari teljesítményeket elismerő – díjait ítélték oda az OpenScape-ért.

Az információ- és kommunikációtechnikában, a „kollaboratív megoldások” kategóriában a legjobb terméknek kijáró díjat az ICN OpenScape szoftverplatformja kapta. A HiPath vállalati hálózati konvergencia-architektúrához illeszkedő OpenScape kifejlesztésével a Siemens megoldást kínál az információ-áradat kezelésének megkönnyítésére. Ez a Microsoft Windows Communication Server 2003-ra épített alkalmazás egyetlen személyes portál-felületről egységes hozzáférést kínál egy sor adatforráshoz, például más PC-khez, mobiltelefonokhoz, PDA-khoz, illetve olyan alkalmazásokhoz, mint e-mail, instant messaging, elektronikus dokumentumok és konferencia-csatornák. Működéséhez egy „kommunikációs brókert” használ, amely a beérkező adatforgalmat a megfelelő formátumra konvertálja – például mobiltelefonon jelentkező hívó fél a kívánt információt voice formátumban kaphatja. Előkészületben van az OpenScape nem-Microsoft alapú változata is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés