Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zászlóshajó Kínából: Itt a Huawei P8

Kütyük

Zászlóshajó Kínából: Itt a Huawei P8

6,4 mm vékony fémházas újdonság a Huawei új csúcsmodellje.

Bemutatta legújabb okostelefonját a Huawei. A kínai gyártó a P8-ast igen komoly fejlesztésekkel küldi harcba, ebből a leglátványosabb kétségtelenül az alig 6,4 mm vékony fém ház. A  “végtelen kreativitás”-nak nevezett szemlélettel a felhasználók számára soha nem látott lehetőségeket biztosítana a Huawei, így az előlapot egy 5,2″-es, Full HD felbontású megjelenítő foglalja el. Ez az előlap 78,3%-án terül el, mely állításuk szerint eddig nem tapasztalt méretnek számít az iparágban. A megjelenítő mellett a fém burkolat is komoly fejlesztéseken esett át, egy példány megmunkálása a Huawei szerint 810 percet vesz igénybe. A készülékház nem pusztán fém, mivel egy különleges bevonat is kerül rá, mely cseppállóságot biztosít a telefonnak.

p81

A Huawei P8-as egy nyolcmagos Cortex-A53-as processzorral érkezik, 3 GB RAM kíséretében. A beépített memória mérete 16 illetve 64 GB lehet. A száraz specifikációknál érdekesebb azonban a Signal+ névre keresztelt technológia, mely a gyakorlatban két különálló antennát jelent. A készülék így villámgyorsan képes új hálózatokra átcsatlakozni, ha esetleg a jelerősségben probléma keletkezik. A két antenna két SIM foglalatot is jelent, hiszen jó kínai telefonhoz méltóan a dual-SIM támogatás is beépítésre került. Jó hír, hogy mindkét kártyával működik majd a 4G LTE is.

p84

A szupervékony, Android 5.0 Lollipop rendszert futtató újdonság hátulján egy 13 megapixeles, optikai képstabilizátorral ellátott kamerát találunk. A kamera egy különleges szenzorral jelentkezik, mely a hagyományos, kék, piros és zöld színekkel operáló RGB színtér helyett a sárga színt is tartalmazó RGBW-t használja, ezáltal a Huawei szerint 32%-kal magasabb kontraszttal és 78%-kal kevesebb zajjal találkozhatnak a sötét felvételeken a felhasználók. A Full HD videót rögzítő telefon előlapján egy 8 megapixeles, selfie-khez készített egység foglal helyet.

p83

Érdekesség, hogy a Huawei egy speciális e-ink technológiás előlapot is készít a P8-hoz, a 4,3″-es megjelenítőt tartalmazó tartó segítségével akár a napon is  olvashatunk egy, a telefonra feltöltött könyvet. A Huawei P8 normál, 16 GB-os kiadása szürke és arany színben jelenik majd meg, míg a “prémium” kiadásért 599 dollárt kér a gyártó, ez 64 GB-nyi memóriával érkezik majd, fekete illetve arany színekben. A telefon várhatóan az elkövetkező hetekben megjelenik a külföldi piacokon, a hazai elérhetőségről egyelőre nincs információ.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés