Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új, ipari fém- és SLS 3D nyomtatók a FreeDee kínálatában

sls

3DPrint

Új, ipari fém- és SLS 3D nyomtatók a FreeDee kínálatában

Új, ipari fém- és SLS 3D nyomtatók a FreeDee kínálatában

A fémnyomtatási technológiák egyik legnagyobb úttörője, a Nikon SLM Solutions és az ipari 3D nyomtató rendszereket fejlesztő Prodways Group egyszerre jelentett be stratégiai partnerséget a hazai FreeDee Kft-vel.

Ezzel két olyan újabb, nagy múltú 3D nyomtató márka képviseletét látják majd el a magyar piacon, amely a legmagasabb elvárásokat támasztó, ipari additív gyártási igények kiszolgálására fókuszál.

A FreeDee 2012 óta dolgozik az additív és 3D szkenner technológiák hazai népszerűsítésén professzionális szolgáltatásokat és berendezéseket szállítva iparágak széles skálájának, a mérnök stúdióktól az oktatási szektoron át a legnagyobb autógyárakig. 2020 júliusától belépésük az Admasys International cégcsoportba tovább növelte regionális befolyásukat: teljes körű 3D technológiai szolgáltatásokat nyújtanak már nemcsak Magyarországon, hanem Csehországban, Szlovákiában és Romániában is.

Nikon SLM Solutions, úttörő a fémnyomtatásban

A Nikon SLM Solutions a világ legfejlettebb lézerolvasztásos, porágyas fémnyomtató berendezéseit gyártja már évtizedek óta: a technológia elnevezése (Selective Laser Melting) is tőlük ered. Nem titok, hogy berendezéseik magasabb árkategóriába esnek, azonban a páratlan minőséget, ipari ismétlőképességet és a legmagasabb szintű szakmai támogatást sehol sem adják olcsón. A cég úttörő a több lézeres megoldások területén is: a legújabb NXG XII 600 fémnyomtató rendszerük már 12 lézerrel dolgozik egyszerre.

Az SLM Solutions 2007-ben telepítette első fémnyomtatóját, ma már több mint 650 darab van belőlük szerte a világon, többek között magyarországi autógyárakban is üzemel SLM berendezés. A fémek 3D nyomtatása mellett a cég alapanyagok, fémötvözetek fejlesztésével is foglalkozik, amellyel felhasználó partnereik sikeres alkalmazásait is segíti.

Nikon SLM Solutions- NXG XII 600

Prodways Group, élvonalbeli ipari 3D SLS nyomtatás

A Prodways Group az ipari 3D nyomtatási technológiák specialistája, történetük szintén a 90-es évekig nyúlik vissza. A Prodways ProMaker P sorozatú SLS 3D nyomtatóik a legkorszerűbb képességekkel rendelkeznek a gyors prototípus készítéshez és tömeggyártáshoz egyaránt, miközben a kategóriájukban egyedülálló módon nyílt paramétereket és alapanyagkezelést kínálnak. A partnerségnek köszönhetően a FreeDee amúgy is színes kínálata prémium minőségű, nyílt rendszerű, ipari SLS 3D nyomtatókkal bővül.

Prodways P1000-X 3D

Merre tart az additív gyártás piaca?

A FreeDee Kft., mint az egyik legnagyobb múltú hazai 3D tech specialista az évek során megkerülhetetlen kulcsszereplővé vált ezen a területen. A portfólió bővítéssel a FreeDee és egyúttal az Admasys International csoport egyik központi célja, hogy a kelet-európai régióban működő vállalkozások kiemelkedő minőségű, ipari szelektív lézerszinterezéses polimer és fémnyomtatókhoz férjenek hozzá.

„A FreeDee-nél a legjobb technológiai megoldások felkutatása és a szakmailag előremutató együttműködésekre való törekvés hajt bennünket. A cég életének első felében az asztali megoldások népszerűsítésére fókuszáltunk, ahonnan hatalmas utat tettünk meg az olyan kiemelkedő technológiai színvonalú márkák értékesítési jogának kiérdemléséig, mint a Nikon SLM vagy a Prodways. Ez a fejlődés számunkra teljesen organikus és magától értetődő volt. Folyamatosan növekvő csapatunk az elmúlt 11 év alatt gyűjtött tapasztalatoknak és a gyártók alapos képzéseinek köszönhetően szakmailag maximálisan felkészült a feladatra.”

– meséli Koperniczky Ferenc, a FreeDee Kft. ügyvezető igazgatója.

 „Készen állunk arra, hogy új utakon navigáljunk és a legnagyobb szereplőkkel közösen alakítsuk a 3D technológia jövőjét a kelet-európai régióban.”

Ez a lépés azért is időszerű, mert a piaci trendek alapján a legnagyobb gyártók egyre intenzívebben támaszkodnak az additív eljárásokra. Egyre többen építik be az additív technológiát az eddigi munkafolyamatokba, kombinálják azt a hagyományosabb gyártófolyamatokkal, mert egyre komolyabb feladatokat szeretnének ezen az úton megoldani. Ennek köszönhetően az iparban, a gyárakban napról napra jobban keresik a magasan automatizált, termelékeny 3D nyomtató megoldásokat.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További 3DPrint

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés