Connect with us

Hirdetés

technokrata

Friss narancslé 100%-ban lebomló narancshéj poharakba

narancshéj pohár

3DPrint

Friss narancslé 100%-ban lebomló narancshéj poharakba

Friss narancslé 100%-ban lebomló narancshéj poharakba

A hulladékmentesség elve alapján kifejlesztett narancslé facsaró gép a frissen facsart narancslét eldobható műanyag helyett narancshéj poharakba tölti.

Az olasz Carlo Ratti Associati formatervező cég kifejlesztett egy olyan mobil narancs juice bárt, amely a narancshéjakat is hasznosítja. A frissen facsart narancslét műanyag pohár helyett narancshéjból nyomtatott poharakba adagolja, írja az impressmagazin.

narancshéj pohár

Eldobható műanyag helyett – 3D-s nyomtatott narancshéj poharak

A narancsfacsaró gép tetejére a hatalmas átlátszó kupola került, amelyben spirál alakzatban gurul a közel 1500 narancs, a feldolgozó részlegbe. Itt található a speciális 3D nyomtató is.

A „Feeel the Peel” facsarógép a narancshéjakat is hasznosítja. A facsarást követően elkészül a gép által kinyomtatott 100%-ban lebomló narancshéj pohár, és ezekbe adagolja a frissen facsart narancslét eldobható műanyag helyett.

Körkörös folyamatok és a hulladékmentesség az új irányelv

A 3D-nyomtatóval előállított narancshéj poharak helyben készülnek, így nem kell a berendezéshez műanyag poharakat beszerezni. A gép a narancsból előállítja a friss levet és a poharat is.

A rendelést követően a narancsok a facsaróba gurulnak, ahol a félbevágott narancsok mindkét feléből kipréselik a gyümölcslevet. Ezt követően a héjak nem a kukába, hanem az alsó tárolóba kerülnek, ahol kiszárítják, és összezúzzák őket, és ott a helyszínen nyomtatott poharak készülnek belőlük..

Az eldobható narancshéj poharak pedig teljesen lebomlanak, így nem szennyezik a környezetet.

narancshéj pohár

Ne termeljünk több fölösleges szemetet…

Az új, környezetbarát narancs juice bár azt mutatja be, hogy a hétköznapi életünk során, hogyan lehet körkörös, hulladékmentes megoldásokat kialakítani.

„A körkörösség egy olyan környezetbarát alapelv, amelynek a mai gazdaság irányelvévé kellene válnia” – mondta Carlo Ratti. – Célunk volt bemutatni ezt egy egyszerű narancsléfacsaró gép kifejlesztésével, amely segít megérteni, hogy milyen módon lehet egy alapanyag minden részét hasznosan felhasználni, hogy ne termeljünk többfölösleges szemetet.”

A Feel the Peel technológia kifejlesztői, a közeljövőben narancshéjból nyomtatott tárgyak és ruhák gyártását is tervezik.

Így készül a narancshéj pohár:

Ha érdekli a 3D nyomtatás témakör számos érdekes cikket talál oldalunkon ebben a témában, egy pohárhoz méretéhez képest akár már egy házat is ki lehet nyomtatni 3D nyomtatógéppel.

További 3DPrint

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés