Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egymillió dollárral támogatja az ukránokat a World of Tanks

world

FrissInfo

Egymillió dollárral támogatja az ukránokat a World of Tanks

Egymillió dollárral támogatja az ukránokat a World of Tanks

„Minden rendelkezésére álló erőforrással” támogatja 550 kijevi munkatársát és családjaikat a Wargaming – közölte a világszerte népszerű tankos játék fejlesztője, amely adománnyal is besegít a nehéz helyzetbe került Ukrajnának. A cég ezzel párhuzamosan menesztette kreatív igazgatóját, aki Facebook-posztban támogatta az orosz támadást.

Számítógépen, mobilon, konzolon világszerte több tízmillióan játszanak a Wargaming által fejlesztett játékokkal, melyek közül messze a legsikeresebb a múlt évszázad katonai járműveit élethű részletességgel felvonultató – több kiadást megélt – World of Tanks, illetve a receptet vízi környezetben megvalósító World of Warships.

Az 1998-ban minszki székhellyel alapított, azóta ciprusi központtal működő vállalat világszerte másfél tucat irodával rendelkezik, Ukrajnában 550-nél is többen dolgoznak a játékaikon. Az orosz invázió után többféle formában is segítséget ajánlott nekik a vállalat: segít nekik megoldani a biztonságos lakhatást, előrehozta a bérek kifizetését, illetve pénzügyileg is támogatja az érintett munkatársak menekülését. A Wargaming egyúttal egymillió dollárt adományozott az ukrán vöröskeresztnek – áll a közleményben.

Mindez nem sokkal azután történt, hogy menesztették a vég egyik prominens tagját, az első lépésektől fontos szerepet betöltő Szergej Burkatovszkij kreatív igazgatót. Burkatovszkij egy azóta törölt Facebook-posztban biztosította személyes támogatásáról az orosz inváziót. A Wargaming gyorsan elhatárolódott igazgatója személyes véleményétől, amely „kategorikusan nem esik egybe a cég álláspontjával”.

Forrás: HVG

További FrissInfo

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés