Connect with us

technokrata

Ennek nem fognak örülni a Firefox felhasználók

firefox

Dotkom

Ennek nem fognak örülni a Firefox felhasználók

Ennek nem fognak örülni a Firefox felhasználók

Ha a Microsofton múlik, akkor új alapértelmezett keresőmotort kap a böngésző.

A Bingbe került chatbotnak egyelőre semmilyen mérhető hatása sem volt az internetes keresőmotorok piaci részesedésére, a piacvezető Google használatához szokottak látszólag még akkor sem tértek át a Microsoft keresőmotorjára, amennyiben magát a chatbotot igénybe veszik.

The Information értesülései szerint a Microsoft újabb tervvel állt elő a Bing erőltetése érdekében, a cég vezetősége állítólag nagyon szeretné, amennyiben az alapértelmezett keresőmotorrá válna a Firefox-ban. A Mozilla és a Google közti keresőmotoros szerződés az idei vége felé jár majd le, ebből az üzletből származik a Mozilla bevételének döntő többsége, a Microsoft pedig nagyobb fizetséggel és a chatbotja által nyújtott előnyökkel képes lehet meggyőző érveket felsorakoztatni, hogy miért érné meg lecserélni a Firefox alapértelmezett keresési szolgáltatóját.

A felek közti tárgyalások természetesen nem jelentik azt, hogy a Mozilla hajlandó lesz elbúcsúzni a Google-től, jó eséllyel már csak a Firefox globális piaci részesedésének régóta tartó hanyatlása miatt sem kíván a megmaradt felhasználóinak lábára lépni.

Forrás: ORIGO


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu