Connect with us

Hirdetés

technokrata

Készítsetek dokumentumokat, százat, ezeret!

Dotkom

Készítsetek dokumentumokat, százat, ezeret!

A Qualysoft Informatikai Zrt. a napokban jelentette be, hogy elkészült a DocFlow 1.0-s verziója. A dokumentumkompozíciós termékek piaca milliárdos nagyságrendű, ide igyekszünk betörni az új termékkel – jelentette ki a Napi Informatikának Bayer József, a DocFlow termékmenedzsere.

Honnan az ötlet, hogy egy saját fejlesztésű dokumentumkompozíciós termékkel lépjenek a piacra?- Korábban is fejlesztettünk egyedi ügyféligények alapján ilyen megoldásokat, és úgy láttuk, hogy érdemes az ez irányú fejlesztéseinket termékesíteni. Körbenéztünk a piacon, és azt láttuk, hogy az ilyen célú programcsomagok vagy korszerűtlenek már, vagy nagyon drágák. Felvértezve az egyedi projektek tapasztalataival, úgy gondoltuk, hogy képesek vagyunk mindenkinél jobb terméket készíteni.

Miért jobb egy általános megoldást fejleszteni – amit aztán úgyis testre kell szabni -, mint az egyedi igényekre fejleszteni?- A két “filozófia” között az a különbség, hogy egy egyedi igényekre fejlesztett terméknél tíz-húsz százalék kész kóddal tudunk elindulni, a másik esetben, szituációtól függően, a kód 60-90 vagy akár 100 százaléka is készen állhat. Eléggé nyilvánvaló, hogy mind árban, mind a bevezetés idejében ez utóbbi a gazdaságosabb. És persze nemcsak a vásárlónak, hanem nekünk is.

Bár a termék neve sugallja, hogy mire szolgál, beavatna, hogy mire képes a DocFlow?- Az EU-s támogatással készült Docflow egy úgynevezett dokumentumkompozíciós termék. Ezt néha keverni szokták az outputmenedzsmenttel, pedig a dokumentumkompozíciónak csak egy eleme az outputmenedzsment fázis. A DocFlow az üzleti adatokból képes konzisztens módon bármilyen dokumentumot előállítani. Ezek lehetnek számlák, reklámlevelek, szerződések, bármi. Egy tipikus szervezet akár száz különféle outputdokumentummal is dolgozik, és nagyon nehéz azt biztosítani, hogy ezek konzisztens módon készüljenek el, jellemzően ezek egy részét manuálisan állítják elő. Nem csoda, ha összevisszára sikerednek ezek a dokumentumok.

Ezek szerint ez egyfajta dokumentumkezelő rendszer?- Nem teljesen. Könnyen összekeverhető a dokumentumkezelő rendszerekkel, de azok általában a kész papír alapú dokumentumok digitalizálásával, kereshetőségével és azok digitális tárolásával foglalkoznak. A DocFlow ellenben az üzleti adatokban, például a vállalatirányítási rendszerben tárolt adatok segítségével állít elő akármilyen mennyiségben dokumentumokat. Amíg tehát a dokumentumkezelők tipikusan a befelé ágat támogatják, addig a dokumentumkompozíciós eszközök, mint a DocFlow is, a kifele ágat.

Miben jobb az önök megoldása a vetélytársakénál?- A mi termékünknek a flexibilitás és az integrálhatóság a legfőbb előnye. Ma már nincsenek elszigetelt rendszerek, hanem valamilyen vállalati környezetbe kell illeszkedni, jellemző módon nem is adatbázisból kapjuk az adatokat, hanem valamilyen vállalati rendszerből, és abból kell tudni kinyerni az adatokat. A DocFlow-ban van egy szkriptnyelv, amivel meg lehet szólítani ezeket a rendszereket, hogy az adatokat kibányásszuk. Az egyik fő irány tehát az integrálhatóság. A másik az az, hogy mivel ez egy dobozos rendszer, ezért olcsó és egyszerű a bevezetése. Olyannyira olcsó, hogy nemcsak a nagyvállalatokat, a bankokat, államigazgatási szerveket céloztuk meg a termékkel, hanem az olyan kis cégeket is, ahol fontos, hogy a dokumentumfolyamat nemcsak ellenőrizhető, hanem automatizálható is legyen.

Mekkora piacra lépnek be?- A dokumentumkompozíciós piacnak három szegmense van, az igazán nagy volumenű egyedi generálások mérete bőven a milliárd forint felett van Magyarországon, de az alacsonyabb kategóriákban is több száz milliós nagyságrendű az éves költés ezen a területen. A Qualysoft nemzetközi cég, jelenlegi referenciáink egy része például osztrák és német.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés