Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatkozott a legújabb Nokia mobil

Kütyük

Bemutatkozott a legújabb Nokia mobil

Egy biztos: Olcsó lesz!

Bemutatkozott a legújabb, Nokia logóval ellátott telefon. A Nokia 222 ugyanakkor nem a finn gyártó műve, a fejlesztést a Microsoft tulajdonában álló részleg végezte, pusztán arról van szó, hogy az olcsóbb, nem okos mobilokat továbbra is a már ismert márkanév alatt adják ki. Ennek megfelelően nem számíthatunk túl sok érdekességre. A nyomógombos készülék előlapján egy 2.4″ QVGA képernyőt találunk.

A Microsoft állítása szerint az internetképes telefon képernyőjén az Opera mini böngészőnek hála kényelmesen megjelennek majd a weboldalak, illetve egyszerűen használható a Bing kereső is. Üröm az örömben, hogy WiFi nem került beépítésre, maximum EDGE sebességgel szörfölhetünk a világhálón. Természetesen nem maradt ki a Facebook és Twitter kliens sem, sőt chatelni is lehet az FB Messenger segítségével.

nokia222

Az egy és kétkártyás változatban is elérhető Nokia 222 rendelkezik kamerával is, bár a 2 megapixeles fotókat és 320 x 240 pixeles (15 fps sebességgel) mozgóképet készítő egységtől sok jót nem várhatunk. Az elkészült anyagainkat amellett, hogy Bluetooth-on tovább küldhetjük, akár microSD kártyára is menthetjük, ebből 32 GB-ot támogat a telefon. Zenéket is hallgathatunk, illetve a headset csatlakoztatása után az FM-Rádió is elérhető. Olcsó alapmobilhoz méltóan egy beépített LED fényforrás is helyetkapott a Nokia 222-ben, ezzel éjszaka világíthatunk a sötétben.

A Microsoft nettó 10 ezer forint körüli árat kér a telefonért, így hazánkba olyan 15-16 ezer forintos áron érkezhetnek meg az első darabok, már ha egyáltalán Magyarországon is kapható lesz a készülék. Az elsődleges cél a fejlődő piacok meghódítása, így nem tudni, hogy jut-e Európában az olcsó Nokiából.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés