Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az utolsó Internet Explorer 8 béta

Kütyük

Az utolsó Internet Explorer 8 béta

Hamarosan véget ér a tesztidőszak.

A redmondi böngésző következő változatát nyomon követő microsoftos IEBlog egyik új bejegyzése szerint még egy nyilvános kiadást várhatunk a browserből, véglegessé válása előtt. Dean Hachamovitch, az Internet Explorer fejlesztéséért felelős részleg menedzserének leírása értelmében ez 2009 első negyedévében fog debütálni, release candidate (RC) jelölés mellett, vagyis akkor véget ér a bétaidőszak. Mindez azt jelenti, hogy a jövő év közepe felé megjelenhet a végleges verzió. Addig természetesen a Microsoft minden kritikus fontosságú probléma jelentését igyekszik kivizsgálni és megoldást kínálni rá, függetlenül attól, hogy az a biztonság, a kompatibilitás vagy a teljesség témakörét érinti.

Lassú lesz?
Szeptemberii beszámolónk szerint az új Internet Explorer „nehezebb”, mint az IE7, vagyis nagyobb helyet foglal el a merevlemezen, ráadásul erőforrás-igényesebb a program, mint riválisai – de még az eggyel korábbi kiadáshoz képest is nőtt az éhsége. Néhány számadat: 350-400 MB-os memóriafoglalás, 150-200 konkurens végrehajtási szál, 6 külön iexplore.exe processz. Az IE8 (újból hangsúlyozzuk, BÉTA változata) kövérebb, mint a Word 2007, az Excel 2007 és a Powerpoint 2007 – együtt! A Visual Studio 2008-as változatánál is többet fogyaszt, még akkor is, ha ebben egy 10 ezer soros programot nyitunk meg.

Az eredmények egyébként nem extrém tesztelési feltételek mellett születtek. A teszt egy tíz website-ból álló böngészési folyamat volt, olyan oldalakkal, mint a Fox News, Cnet és a New York Times webhelye. A fentiekből látszik tehát, hogy ha a Microsoft nem változtat, és nem fordít legalább akkora figyelmet az optimalizálásnak, mint a biztonságnak, akkor a Firefox és a Chrome mellett igazából esélye sem lesz labdába rúgni, és csak a szoftverhasználók „tehetetlensége” miatt terjedhet el. Vagyis azáltal, hogy integráns részét képezi majd a következő redmondi operációs rendszernek (a Windows 7-nek); az azt használók egy része pedig lustaságból úgyis a beleépített böngészőt futtatja majd.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés