Connect with us

Hirdetés

technokrata

A mobilosok Wi-Fi-t és fejlett hangfunkciókat szeretnének, TV-t nem annyira

Kütyük

A mobilosok Wi-Fi-t és fejlett hangfunkciókat szeretnének, TV-t nem annyira

Míg egyes új szolgáltatások lényegében teljesen hidegen hagyják a mobiltelefon előfizetőket, addig más funkciók komoly érdeklődésre tartanak számot.

Az amerikai In-Stat piackutató cég egyik legfrissebb felmérése rávilágít arra, hogy a mobiltelefonok kijelzőjén nézhető televíziós csatornák szinte alig érdeklik az embereket. A megkérdezettek mindössze 12 százaléka nyilatkozta azt, hogy örömmel venné, ha mobilján többek közt TV-t is tudna nézni. Az In-Stat által közölt eredményt alátámasztja a Lyra Research egyik tavaly őszi felmérése, mely szerint az előfizetőknek alig 14 százaléka mutat komolyabb érdeklődést a mobil televíziós szolgáltatások irányában.

Míg a mobiltelefonok televíziós funkciókkal történő felruházása a jelek szerint hidegen hagyja az előfizetőket, addig más szolgáltatásokra komoly igény mutatkozik. Az In-Stat közlése szerint a megkérdezett mobilosok több mint 42 százaléka azt szeretné, ha a készülékek legtöbb funkciójához akár szóban kiadott parancsokkal is hozzá lehetne férni, vagy akár diktálni is lehetne a mobiloknak.

Ugyancsak komoly érdeklődésre tart számot a Wi-Fi, vagyis az úgynevezett Hotspotok segítségével igénybe vehető vezeték nélküli Internet szolgáltatás, melyet a mobilosok körülbelül 40 százaléka favorizálna, ezenkívül pedig sokan szeretnének Skype szoftveres, illetve GPS helymeghatározós, útvonaltervezős mobiltelefonokat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés