Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internetes filmbemutatók – 2005-től rendszeresen

Kütyük

Internetes filmbemutatók – 2005-től rendszeresen

Ugyan ma is gyakran előfordul, hogy egy-egy film illegálisan hamarabb jelenik meg az Interneten, mint a mozikban, de 2005-től ez már hivatalosan is gyakori jelenség lehet a Világhálón.

Jack Valenti, a Motion Pictures Association of America, azaz az MPAA vezetője közölte, hogy 2005 közepére az amerikaiak számára elérhetővé válik az online filmnézés – legálisan. Ez azt jelenti, magyarázta Valenti, hogy amennyiben az iparnak sikerül tartani a megfelelő ütemet a biztonságos tartalomszolgáltatás kifejlesztésében, akkor könnyen előfordulhat, hogy másfél év múlva a filmek online bemutatója (közel) egyidőben kerülhet sorra a moziban való megjelenéssel. Mindenesetre jóval azelőtt, mielőtt a DVD-k és a videokazetták a boltok polcaira kerülnek, fejtegette Valenti. ˝Használni akarjuk az Internetet˝ – mondta az MPAA vezére.

Pénzügyi szempontból a legnagyobb kockázatot a kalózkodás jelenti, közölte Valenti, aki ezzel nem árult el nagy titkot. Mint ahogyan azzal sem, hogy a filmgyárak az IT-ipar nagyágyúival (Microsoft, HP stb.) dolgoznak azon, hogy a filmterjesztés online változatát biztonságosan legyenek képesek megoldani. Ha már felmerült a téma, Valenti leszögezte azt is, hogy a filmipar nem kíván olyan peres eljárássorozatot indítani, mint amilyenre az RIAA szánta el magát, ám ez nem jelenti azt, hogy nem követnék folyamatosan az eseményeket.

Az MPAA elnöke szerint Schwarzenegger kormányzóvá választása jót fog tenni az ágazat számára; Valenti úgy vélekedett, hogy az osztrák származású színész képes felrázni a dolgokat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés