Connect with us

Hirdetés

technokrata

Árkartell? Az európai mobilosok túl magas árakon telefonálnak

Kütyük

Árkartell? Az európai mobilosok túl magas árakon telefonálnak

Az Európai Unió legutóbbi jelentése szerint sem a szolgáltatás minősége, sem az ára nem elfogadható az európai mobilszolgáltatásnak.

Az európai mobilelőfizetők nagyon magas díjakon veszik igénybe a szolgáltatásokat, amiket ráadásul meglehetősen rossz minőségben kapnak. Ezen felül roppant hosszú ideig tart egy hívás kapcsolása, és az előfizetők számára már követhetetlen a tarifarendszer.

Az elemzés arról is említést tesz, hogy a felhasználókat egyáltalán nem tájékoztatják az esetleges veszélyekről. Habár ez nem bizonyított, feltehetően a szolgáltatók árkartellt alakítottak ki a tarifák egyenletesen magasan tartása céljából. Ezt természetesen tiltják az EU törvényei.

Az Európaszerte végzett felmérésből kiderült, hogy az előfizetőknek nagyon sok problémájuk van mind a mobiltelefon vásárlásával, mind annak használatával. A felmérésből egyértelműen látszik, hogy egyes helyeken az előfizetők képtelenek a tarifák összehasonlítására. Németországban például 137 különféle előfizetés közül lehet választani, aminek összesen 2.700 különböző díjszabása van.

Az Európai Fogyasztóvédelmi Felügyelőségtől Jim Murray hozzátette: „A felhasználók jobb minőségű szolgáltatást, érthetőbb tarifarendszereket és mindenek felett, nagyobb versengést követelnek! Ezeket még az előtt meg kell oldani, mielőtt a 3G rendszereket elindítanák a szolgáltatók”.

Mivel sok szolgáltató nem másodpercalapon, vagy nem az első másodperctől másodpercalapon számláz, ezért megközelítőleg áltagosan 40%-al magasabb árat fizetnek az előfizetők a beszélgetéseikért.

A tanulmány arra is rámutatott, hogy míg a roamingdíjak elképesztően magasak, addig sok szolgáltatónál szinte tökéletesen megegyeznek, ami szintén az ár kartellre enged következtetni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés