Connect with us

Javítás a Flash Player kritikus hibájára

Dotkom

Javítás a Flash Player kritikus hibájára

Rekordtempóval adta ki az Adobe a szükséges patch-et.

Közismert a vállalat webes, multimédiás tartalmakat lejátszani hivatott Flash Playere. A böngészőkbe beépülő alkalmazás gyakorlatilag a világ összes, webezésre is használt számítógépen megtalálható – kivéve az almás masinákat, Steve Jobs cége ugyanis ellenáll az Adobe uralmának.

Ez a népszerűség egyszerre áldás és átok. Ha megjelenik egy biztonsági rés a szoftverben, akkor az több százmillió internetezőt érint egyszerre. Különösen nagy probléma, ha úgynevezett zero-day, avagy nulladik napi támadás kezdődik az Interneten. Ilyenkor a szemfüles hackerek már azelőtt ki tudják használni a biztonsági rés jelentette hiányosságot, hogy a gyártónak egyáltalán lett volna elég ideje elkészíteni a patch-et.

Ez történt nemrég: a múlt héten derült ki, hogy kritikus fontosságú sebezhetőség lapul a lejátszóban, mely az Adobe Flash Player 10.1.82.76-os és annál korábbi változatait érinti (tehát a Terminal Download adatbázisából letölthető verziók már mentesek ettől a sérülékenységtől). Minden operációs rendszer alatt (Windows, Linux, Mac, Solaris, sőt, még az okostelefonok Google-féle OS-e, az Android is) bejuthatnak a támadók a nem frissített rendszerre, így érdemes minél hamarabb update-elni a programot. Annak, aki már beszerezte a Chrome legújabb változatát, nem kell tennie semmit – a Google browserébe ugyanis integráltan a legújabb Flash Player kerül, így az védett ezzel a támadással szemben.

Nem árt ugyanakkor frissíteni az Adobe Readereket és az Adobe Acrobatokat sem, hiszen a 9.3.4-es változatok és az annál korábbi kiadások szintén sérülékenyek. Ezt azonban még nem tehetjük meg – a fejlesztő szerint az október 4-ével kezdődő héten jelennek meg majd az újabb PDF-olvasó alkalmazások.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom