Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztonságos felhasználó-kezelés, Novell módra

Dotkom

Biztonságos felhasználó-kezelés, Novell módra

Identity Manager 4: a személyazonosság és a jogosultságok védelmében.

„Az iparági szabályozások folyamatos szigorításai felerősítették azt az igényt, hogy a vállalatvezetők minden pillanatban tudják: ki, mikor, milyen bizalmas adatokhoz férhet hozzá. Igaz ez az IT-költségek csökkentésére irányuló új technológiák, a virtualizáció és a felhőalapú megoldások bevezetése esetén is” – mondta Hargitai Zsolt, a Novell üzletfejlesztési vezetője – „A Novell úgy segíti ennek a problémának a megoldását, hogy lehetővé teszi a központosított felhasználói erőforrás-kiosztást, naplózza, hogy ki, mikor, milyen jogosultságot hagyott jóvá, valamint biztosítja a biztonságos hozzáférést a szolgáltatásokhoz és alkalmazásokhoz az adatközpontban és a felhőben egyaránt.”

Ennek jegyében a vállalat Magyarországon is bemutatta az Identity Manager 4 megoldáscsaládot, amely biztonságos személyazonosság-, jogosultság és jelszó-kezelést valósít meg a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt. A Novell Identity Manager 4 az iparágban elsőként biztosít lehetőséget a következetes személyazonossági, biztonsági és megfelelőségi házirendek bevezetésére a teljes informatikai rendszerben, és az adatközpontokban elérhető biztonsági szintet nyújtja a hálózati felhőre épülő megoldásokhoz is.

Az új verzió segíti a megfelelőség teljesítését: fejlett jelentéskészítési technológiájával lekérdezhetők az aktuális és a múltbéli állapotok, jogosultságok a házon belüli és a felhőalapú alkalmazásokról is. Teljesíti a virtuális és felhőalapú üzleti modellek megjelenésével megváltozott elvárásokat is: egy következetes, kiterjeszthető platformot biztosít a személyazonosságok vállalaton belüli és kívüli kezelésére, ezzel felkészíti a vállalatokat felhőstratégiájuk megvalósítására. Az új csatolóknak és a továbbfejlesztett házirend-kezelésnek köszönhetően az Identity Manager 4 segítségével konzekvensen érvényre juttathatók a biztonsági előírások a teljes informatikai rendszerben.

Az IAM-piac azon kevés területek közé tartozik, ahol a válság a kevésbé érezteti hatását. A KPMG tavalyi hozzáférés-kezelési (Identity and Access Management, IAM) megoldások piacára vonatkozó felmérése szerint az IAM jelentőségével és értékével egész Európában, minden szektorban tisztában vannak, és a válság ellenére a vállalatok 80 százaléka továbbra is a korábbi terveknek megfelelően kívánja befejezni IAM-projektjeit.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés