Connect with us

Hirdetés

technokrata

Antivírus társat kapott az Ad-Aware

Dotkom

Antivírus társat kapott az Ad-Aware

A Lavasoft új, vírusirtásra képes terméke mutatkozott be a héten.

Az ingyenesen használható Ad-Aware letöltőszerverünk szerint a magyar felhasználók körében is népszerű, ám nem kínál teljes védelmet – „csak” a spyware-ek, adware alkalmazások ellen véd. A Lavasoft érezte, hogy lenne igény antivírus termékre is a piacon, ezért kifejlesztette a hétfőn bemutatott Anti-Virus Helix szoftvert (letöltés itt).

Anti-Virus Helix – az Ad-Aware nyomában

Mire képes az alkalmazás? Blokkolja a malware-ek minden fajtáját, képes valós idejű kártevő-észlelésre, rendelkezik szkennerrel (amelynek működése az első felhasználói vélemények szerint relatíve gyors), véd az e-mailes támadások és a webes fenyegetések ellen. Integrált belső böngészője révén online tájékozódhatunk az Internetről érkező fenyegetésekről.

Egyszerűsített kezelői felületéről szakértői módra váltást követően lehetőség nyílik rootkitek keresésére, a kimenő e-mailek ellenőrzésére és felhasználó által meghatározható MIME típusok blokkolására. Ez utóbbi megoldás kevésbé felhasználóbarát, hiszen ezeket a funkciókat alapból bekapcsoltan kellene kínálni a szoftvernek, ami a kezdő felhasználókat talán váratlanul érheti. Azoknak azonban, akik már régóta használnak IT-biztonsági alkalmazásokat, nem okozhat gondot a program bekonfigurálása.

A shareware licencű, 8.2.0.35-ös változat letölthető gyors Download szerverünkről.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés