Connect with us

technokrata

Egyre több a hackertámadás

Dotkom

Egyre több a hackertámadás

Nő a bankok és az internetezők fenyegetettsége.

Már nincs többé szükség arra, hogy a hacker technikailag képzett legyen – a viszonylag könnyen elérhető hackereszközök révén mind több és több olyan internetező téved át az „erő sötét oldalára”, aki illegálisan akar pénzt szerezni . Ennek tükrében nem is meglepő az a Black Hat konferencián napvilágot látott adat, miszerint tavaly 81 százalékkal nőtt a világon a bankok elleni online támadások száma.

„Elmész egy website-ra, kifizetsz néhány száz vagy néhány ezer dollárt, és egy komplett exploit csomagot vásárolhatsz.” – mondta Joe Stewart, az IT-biztonsággal foglalkozó SecureWorks cég vezető kutatója – „Ugyanígy malware-t is lehet vásárolni, amit gyakorlatilag azonnal alkalmazni is lehet. Csak ki kell tenni ezeket az elemeket egy website-ra, és oda kell csalni az internetezőket, akiknek a PC-je azonnal meg is fertőződik. Tulajdonképpen a legnagyobb tudás a website létrehozásához szükséges.”

A SecureWorks 2006 júniusa és decembere között végezte el kutatását. Ezen időszak alatt havonta átlagosan 808 olyan hackertámadást blokkolt, amely kifejezetten bankok ellen irányult. Minden egyes, általuk vizsgált/védett pénzintézmény ügyfelei ellen összesen 1462 hacker kísérelt meg illegális pénzszerzési akciót végrehajtani az eltelt fél év alatt. Ez a szám az idei évre azonban 1799-re nőtt, állította a SecureWorks a hackerrendezvényen. Az olyan digitális kártevőkkel, mint a Gozi, a Prg és a BBB trójaiak, több millió dollár értékű adatot loptak el, és tárolnak rejtett adatbázisokban. Vannak ugyanis, akik csak megszerzik ezeket az információkat, de nem használják fel – ehelyett inkább eladják. A társadalombiztosítási számok, bankkártya adatok, felhasználónevek és jelszavak mind-mind olyan információnak számítanak, ami egy kis rosszindulat révén könnyen pénzre váltható.

Ugyanebbe a trendbe illeszkedik bele az RSA korábbi állítása – akkor az IT-biztonsági cég úgy nyilatkozott, hogy egy új, minden korábbinál veszélyesebb eszközkészletre bukkantak az Interneten. Az RSA által „Universal Man-in-the-Middle Phishing Kit” néven említett megoldást nagyjából ezer dollárért lehet beszerezni, és szinte mindenféle, pénzügyi támadás végrehajtható vele.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd