Connect with us

technokrata

250 millió weblap közül 4,2 millió fertőzött

Dotkom

250 millió weblap közül 4,2 millió fertőzött

Az FBI a kibernetikus bűnözés elleni küzdelmet a terrorizmus elleni fellépés és a kémelhárítás után a hármas számú prioritássá léptette elő.

A Webroot által március végén kiadott átfogó felmérés szerint globális átlagban a vállalatok 43%-a szenvedett már anyagi veszteséget az internetes kártevők miatt. A State of Internet Security jelentés rávilágít a nem megfelelő védelem súlyos jogi és pénzügyi következményeire, de javaslatokat is tesz arra, hogyan erősíthető meg az intézményi adatvédelem.

A probléma súlyosságát jelzi, hogy az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) számára a kibernetikus bűnözés elleni küzdelem a terrorizmus elleni fellépés és a kémelhárítás után a hármas számú prioritássá lépett elő. A Webroot automatikus elemző rendszere, a Phileas szerint a világ összes weboldala közül 1,7% rejt valamilyen kártevőt. Ez azt jelenti, hogy 250 millió weblap közül 4,2 millió fertőzött. Ebből 3 milliót a tavalyi évben fedeztek fel!

A nemrég még nagyon fejlettnek és kifinomultnak tartott fertőzési eljárások és trükkök mára teljesen közönségesekké váltak. A ”fejlődés” tehát igen gyors. Ugyanakkor a cégek kétharmadának nincs informatikai biztonsági vészforgatókönyve. A leginkább aggasztó jelenség az, hogy a cégek negyedénél veszett már el vagy került illetéktelenekhez bizalmas információ kémprogramok (spyware-ek) tevékenysége következtében.

A vállalatok 39%-ánál fordult már elő trójai fertőzés, 24%-uk hálózatára jutott be valamilyen rendszerfigyelő program és egyötöde vált a céges weblapra belépni kívánó ügyfelek eltérítésének (pharming) vagy egy billentyűzetfigyelő program (keylogger) tevékenységének az áldozatává.

Megdöbbentő, hogy az egyre fokozódó fenyegetés ellenére a világ számítógépet használó vállalatainak ötöde még csak vírusvédelemmel sem rendelkezik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle