Connect with us

Hirdetés

technokrata

Október az Európai Kiberbiztonság Hónapja: Kibercsalásokkal kapcsolatos éberségre hívja fel a figyelmet az MKB

Adatvédelem

Október az Európai Kiberbiztonság Hónapja: Kibercsalásokkal kapcsolatos éberségre hívja fel a figyelmet az MKB

Október az Európai Kiberbiztonság Hónapja: Kibercsalásokkal kapcsolatos éberségre hívja fel a figyelmet az MKB

Az Európai Hálózatbiztonsági Ügynökség (ENISA) 2012 óta minden év októberében nemzetközi kampányt szervez annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a kibertérben fenyegető veszélyekre

A kampány célja a kiberbiztonsági tudatosság növelése, valamint a kibertérben megjelenő fenyegetések széles körben történő megismertetése. Az idei kampány fő témája a felhasználók alapvető kiber-higéniai készségének kialakítása. Ennek keretében a felhasználók napi rutinjának formálása, a biztonságuk érdekében szükséges felhasználói magatartás bemutatása. A kampány kiterjed a digitális készségek fejlesztésére, az internetes csalások felismerésére valamint az egyre újabb technológiák és az egyéni viselkedés összefüggéseire.

Az Európai Kiberbiztonsági Hónaphoz is kapcsolódóan a Magyar Nemzeti Bank (MNB) saját felületén is hasznos tanácsokkal segíti a banki ügyfeleket. Az MNB kiemelte, hogy kiberbűnözők folyamatosan keresik a módját annak, hogy pénzt kereshessenek mások megkárosításával, aminek egyik formája a pszichológiai manipulációt alkalmazó kibercsalás. A csalók – kihasználva az emberi figyelmetlenséget – az információkat egy adott személytől csalják ki, és nem a banki rendszereket törik fel. Az ily módon megszerzett információk bizalmas cégtitkok, de akár személyes adatok is lehetnek, amelyek illetéktelen kezekbe kerülve és jogosulatlanul használva felbecsülhetetlen károkat okozhatnak a valódi tulajdonosnak.

Az MKB Bank saját felületein folyamatosan – és az év folyamán több alkalommal kiadott közleményekben is – figyelmeztette ügyfeleit a kibercsalásokkal, adathalászattal kapcsolatos teendőkre és a megelőzés, az éberség követelményeire.Az MNB ajánlásaival teljes összhangban az MKB Bank ismételten felhívja a figyelmüket és kéri ügyfeleit arra, hogy az interneten történő ügyintézésük során a legnagyobb figyelemmel járjanak el.

Az internetes csalók a bankok ügyfeleitől megtévesztő módon kicsalt adatokat – az ügyfelek tudta nélkül – a banki felületeken történő belépéshez és tranzakciók indításához tudják felhasználni! Az MKB Bank folyamatosan arra kéri ügyfeleit, hogy a megtévesztő e-maileket ne nyissák meg, ne kattintsanak a csalók által megadott linker, és semmiképpen ne adják meg az adataikat, illetve töröljék ezeket az e-maileket!

Az MKB Bank javasolja ügyfeleinek, hogy a napi ügymenetük során az MKB NetBANKár szolgáltatást minden alkalommal az MKB Bank hivatalos oldaláról (www.mkb.hu) vagy a böngészőben elmentett hivatkozások (kedvencek) között nyissák meg.

Amennyiben bármely ügyfél mégis megadta személyes banki adatait, azonnal vegye fel a kapcsolatot az MKB Bankkal a +36 80 333 660-as telefonszámon.

További Adatvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés