Connect with us

Hirdetés

technokrata

Samsung Galaxy S II

Kütyük

Samsung Galaxy S II

Vékony kialakítás, duplamagos processzor, “szinkrontolmács” funkció, Gingerbread alapokon.

A Barcelonában rendezett Mobil Világkiállításon (Mobile World Congress) a dél-koreai vállalat bemutatta Samsung Galaxy S telefonjának utódját, a Samsung Galaxy II-t (GT-I9100). A duplamagos processzorral, Super AMOLED Plus kijelzővel ellátott Samsung Galaxy S II okostelefonon az Android legújabb, 2.3-as (Gingerbread) verziója fut.

A kétmagos CPU révén lehetővé teszi több feladat egyidejű problémamentes futtatását, és az alkalmazások közötti gyors váltást. A 3D hardver teljesítményének köszönhetően a játékok és a videók gyorsan és zökkenőmentesen futtathatók, az olyan népszerű weboldalak pedig, mint a Google, a Yahoo és a Youtube, szinte azonnal betöltődnek. A Galaxy S II csatlakoztatható a HSPA+ hálózathoz (21 Mbps), ami a korábbinál nagyobb mobil letöltési sebességet tesz lehetővé; a Bluetooth 3.0+HS technológia révén pedig csökken a készülékek közötti adatátviteli idő. Beépítettek egy 8 megapixeles kamerát is, így a készülék 1080p HD videók készítésére is alkalmas – természetesen lejátszásukkal is megbirkózik.

4,27 hüvelykes Super AMOLED Plus kijelző került a 8,5 milliméter „vastag” okostelefonba. A RealStripe kijelző-technológiának és az alpixelek jelentősen megnövelt számának köszönhetően a képek élesnek és részletgazdagnak látszanak. A szabadtéri használat során a kijelző megnövelt teljesítménye egyrészt a megjelenített tartalmak könnyű megtekintését biztosítja, másrészt – a gyártó állítása szerint – nem rontja jelentősen az akkumulátor üzemidejét.

Samsung Galaxy S II

Beépített mobilalkalmazások
A Samsung Hub elevezésű beépített mobilalkalmazások célja, hogy a felhasználókat az élet minden területén segítsék. A Samsung Hubok révén a Samsung Galaxy S II készülékkel gazdag könyv- és magazinválaszték, zenék és modern mobil játékok érhetők el, valamint az online közösségi élet is biztosított.

Social Hub Premium funkció: Segítségével a felhasználó azzal beszél, akivel szeretne az általa kívánt módon. Mindez egy helyről, a névjegyzékből bonyolítható. A beszélgetések előzményei, az IM állapot, valamint a közösségi oldalak frissített információi egyaránt megtekinthetők. Bármilyen típusú üzenet (push e-mail, szöveg, hangposta, SMS) elérhető és megválaszolható, egyedi alkalmazások használata nélkül.
Readers Hub funkció: Több mint 2,2 millió könyv és novella, valamint 2000 nemzetközi és helyi újság érhető el 49 nyelven, továbbá 22 nyelven 2300 népszerű magazin is rendelkezésre áll.
Game Hub funkció: Prémium játékok ingyenes kipróbálására és letöltésére nyílik lehetőség olyan partnerektől, mint pl. a Gameloft, ezen felül játszhatunk a mobage-hátterű közösségi hálózati játékokkal (SNG), az ngmoco által kifejlesztett „We Rule and We City” alkalmazással.
Music Hub funkció: 12 millió zeneszámhoz biztosít hozzáférést a 7digital jóvoltából. Nem csupán előadók széles skálájából válogathatunk, hanem kedvenc zenei irányzataink köréből akár új együtteseket is ajánlanak számunkra.

Samsung Galaxy S II

Maximális testreszabhatóság, „szinkrontolmács” funkció
A Samsung elsőként a Galaxy S II készülékeket látta el a Live Panel funkcióval, melynek lényege, hogy egyetlen testreszabható kezdőképernyőn jelenik meg az összes élő webes tartalom és alkalmazás. A felhasználók megtervezhetik a Live Panel küllemét, az online szolgáltatások és mobil alkalmazások képernyőn való megjelenését is.

A telefon új hangszolgáltatásainak köszönhetően az eszköz képes az SMS üzeneteket hangüzenetté konvertálni. A Customized Voice Translation hangfordító alkalmazás képes számos nyelvre – és nyelvről – lefordítani a hangüzeneteket vagy szövegeket: csupán a mikrofonba kell mondani egy szót vagy kifejezést, és a készülék lefordítja azt, hang- és szöveges formátumban.

A Samsung fejlesztette Kies Air révén a felhasználók egy helyi Wi-Fi kapcsolaton keresztül a számítógépükről is kezelhetik az okostelefonon lévő tartalmakat. WiFi Direct alkalmazással wireless hozzáférési pont hiányában is csatlakozni lehet a vezeték nélküli elérést támogató számítógépekhez és nyomtatókhoz; a Near Field Communication (NFC) technológia pedig lehetővé teszi, hogy információkat olvassunk be a beágyazott NFC-chippel rendelkező olyan mindennapos tárgyakról, mint pl. a címkék és plakátok.

Samsung Galaxy S II



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés