Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ez a mobil bizonyítja, hogy a nyomógombos telefonok nem haltak ki!

Kütyük

Ez a mobil bizonyítja, hogy a nyomógombos telefonok nem haltak ki!

Az érintős modellek dömpingjében igencsak meglepődik az ember, amikor egy hagyományos telefont mutatnak be.

A most leleplezett Nokia 230 két okból is nagyon különleges. Egyrészt azért, mert a Nokia márkanévvel már tényleg elvétve találkozhatunk új készülékeken, másrészt pedig mert egy centiméternyi érintőképernyőt sem találunk rajta. Előbbinek az az oka, hogy a Microsoft a “buta” mobilokat továbbra is Nokia márkanév alatt adja ki. Így nem meglepő, hogy a 230-as típus is a finn gyártó nevével kerül forgalomba.

nokia2312

 

Az alumínium külső egy 2,8 colos,  240 x 320 pixel felbontású LCD kijelzőt, 16 MB RAM-ot és a Series 30+ rendszert rejti. Ez utóbbi régről ismerős lehet, hiszen a régi Nokiákon is ezzel ( és persze elődeivel) találkozhattunk. A rendszer olyan applikációkat futtat, mint az Opera Mini, a Bing Search vagy az MSN weather. Zenéket is hallgathatunk, ez utóbbi esetén az akár 32 GB-ig bővíthető microSD foglalatba helyezett kártyára érdemes menteni a dalainkat.

A hátlapra és az előlapra egy-egy két megapixeles kamerát helyeztek el a fejlesztők, előbbi esetén még egy LED villanó is segíti a használható képek elkészítését. A Bluetooth 3.0 csatlakozással felszerelt telefonban FM-rádió is helyet kapott. Jó hír, hogy az 1200 mAh-es akkumulátorral rendelkező Nokia 230 egy töltéssel akár 27 napig is működik készenléti üzemmódban. A hagyományoknak megfelelően az újdonság egy és kétkártyás verzióban is megvásárolható lesz a tél folyamán.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés