Connect with us

Hirdetés

technokrata

A kamerás mobilok, mint kémkedéshez használt eszközök

Kütyük

A kamerás mobilok, mint kémkedéshez használt eszközök

A világszerte nagy népszerűségnek örvendő, beépített digitális fényképezőgéppel rendelkező mobiltelefonok egyre komolyabb gondokat okoznak a vállalatok számára, ugyanis egyre nagyobb az ilyen eszközökkel elkövetett kémkedések, titkos fotózások száma – derül ki egy a META Group piackutató cég által a napokban nyilvánosságra hozott jelentésből.

A tanulmány kitér arra, hogy a jelenleg forgalomban lévő kamerás mobilok képminősége még meglehetősen gyenge, azonban már ezen készülékek is alkalmasak kémkedésre, a jövőben pedig várhatóan egyre jobb minőségű, egyre nagyobb felbontású kamerás készülékek kerülnek majd forgalomba.

A META Group munkatársai szerint a problémát csak egyféleképp lehet orvosolni: a vállalatoknak egyértelmű korlátozó, illetve tiltó szabályzatot kell életbe léptetniük a kamerás mobilok használata kapcsán. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a világ egyik legnagyobb mobilgyártója, a számos kamerás mobilt is forgalmazó Samsung Electronics a gyáraiban dolgozók számára megtiltotta a fényképezőgépes készülékek használatát. Dél-Koreában pedig nemrégiben olyan törvényt hoztak, mely kimondja, hogy az országban forgalomba kerülő kamerás mobiloknak jól hallható hangot kell kiadniuk fényképezés közben, ily módon lehetetlenné téve a titkos fotózást.

A META Group jelentéséből többek közt az is kiolvasható, hogy a gyártóknak ma már nem jelent túl nagy erőfeszítést kamerás mobilokat piacra dobniuk, hiszen egy hagyományos készüléket mindössze egy átlagosan 2-5 dollárba kerülő modullal kell felszerelni ahhoz, hogy fényképezni, vagy esetleg videózni is lehessen vele.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés