Connect with us

Hirdetés

technokrata

Éjszakai vezetési tippek a Mio-tól

mio night vision

Garázs

Éjszakai vezetési tippek a Mio-tól

Éjszakai vezetési tippek a Mio-tól

Urald az utakat sötétben is!

„Induljunk időben, nem szeretek sötétben vezetni!”

Ugye, Te is hallottad már ezt a mondatot? Esetleg pont Tőled idéztünk? A sötétedés utáni vezetés sokaknak okoz problémát, ami nem is csoda, hiszen a csökkent látási viszonyok még a legtapasztaltabb sofőröktől is extra figyelmet követelnek. Mivel egy ideig még igen korán sötétedik, a Mio hasznos tippekkel és éjszakai üzemmóddal ellátott autós kamerákkal segít, hogy akkor is biztonságban érezd magad a volán mögött, ha már lement a nap.

  • Ügyelj a fényszórók helyes használatára!

Elsődleges fegyverünk a sötéttel szemben a fény, ezért fontos, hogy a fényszórók megfelelő állapotban legyenek: optimális izzók, jól beállított fényirány, tiszta lámpák és irányjelzők. A rendszeres ellenőrzés elengedhetetlen, hiba esetén ugyanis nem csak balesetveszélyes, de büntetést is kaphatunk. Az állapotfelmérés mellett a helyes használatra is figyelni kell: éjszaka, lakott területen kívül használjuk a távolsági fényszórókat, de szembejövő autó vagy az előttünk lévő utolérése esetén azonnal kapcsoljuk le! Ez egy egyszerű és fontos szabály, sokan mégis elfelejtik alkalmazni.

  • Tudd, hova kell nézni!

Természetes, hogy elsősorban az utat kell figyelni, de fontos, hogy soha ne nézzünk a szembejövő jármű fényszórójába! A nagy erősségű, pillanatnyi fény ugyanis átmenetileg ronthatja a látást, és elveszíthetjük a kontrollt. Közeledő autó esetén tekintetünket az út szélét jelző fehér vonalra érdemes irányítani, és ezt követni, amíg a jármű elhalad mellettünk.

  • Figyelj az állatokra!

Sötétedés után, különösen lakott területen kívül, a vidéki utakon gyakoriak a semmiből előbukkanó állatok. Az ütközés a vadban és a járműben is komoly károkat okozhat, ezért mindig készüljünk fel egy esetleges találkozásra! A távolsági fényszóróval észrevehetjük az állat „világító” szempárját, ha pedig lassabban haladunk, könnyebben megállhatunk, ezzel elkerülve a balesetet. Emellett, figyeljünk oda az út mellett világítás nélkül közlekedő gyalogosokra és kerékpárosokra is!

  • Ne vedd félvállról a fáradtságot!

A fáradtság jeleit nem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen ez a balesetek jelentős részének okozója. A kialvatlanság, kimerültség nappal is veszélyes lehet, nemhogy éjszaka, amikor a bioritmusunknak egy új helyzethez kell alkalmazkodnia. A Mio számos fedélzeti kameráját, például a MiVue™ 812-t vagy MiVue™ 846-ot is fáradtság-figyelmeztető rendszerrel látta el annak érdekében, hogy csökkentse az ebből eredő balesetek esélyét. Amikor a rendszer jelez, mindenképp érdemes megállni és felfrissíteni magunkat, akár aludni pár órát, hogy az út hátralévő részén is összpontosítani tudjunk.

  • Vizsgáltasd meg a szemed!

Az autóbalesetek minimalizálása érdekében fontos, hogy ne csak járművünk legyen megfelelő állapotban, hanem mi is. Az évek előrehaladtával egyre nagyobb az esély arra, hogy romlik a szemünk, sőt, egyesek kifejezetten a sötétben tapasztalnak látási problémákat. A tökéletes látás nélkülözhetetlen a vezetéshez, ezért érdemes a szemünket is rendszeresen ellenőriztetni!

  • Legyen veled egy megbízható szemtanú!

Manapság szerencsére profi autós eszközök is rendelkezésünkre állnak a biztonságos vezetéshez. A Mio-nak köszönhetően a fedélzeti kamerák nyújtotta előnyökre nemcsak nappal, de sötétben is számíthatunk. A váratlan helyzetek és a csökkent látásviszonyok miatt a vezetés fokozott veszéllyel járhat sötétedés után. Ha baleset történne, jól jönnek a kamerával készített felvételek, így használható bizonyítékunk lesz arról, ki volt a felelős.

A Mio Night Vision technológiája lehetővé teszi, hogy éjszaka is kiváló felbontású felvételek készüljenek. Így akár belépő szintű modellt (Mio Crystal Vision), akár infravörös szűrővel (Mio Night Vision), a kiemelkedő minőségű SONY Starvis optikai érzékelővel (Mio Night Vision Pro) kamerát választunk, éjjel-nappal velünk lesz egy megbízható szemtanú! Sőt, már Magyarországon is elérhető a Mio saját fejlesztésű, Sensor Ultra optikával felszerelt új MiVueTM 866 modellje, mely az éjszakai felvételek készítésének legfelsőbb kategóriáját nyújtja a fedélzeti kamerák piacán.

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés