Connect with us
Hirdetés

technokrata

Elkezdődött a vadonatúj Toyota járműflotta leszállítása a párizsi olimpiai és paralimpiai játékokra

Garázs

Elkezdődött a vadonatúj Toyota járműflotta leszállítása a párizsi olimpiai és paralimpiai játékokra

Elkezdődött a vadonatúj Toyota járműflotta leszállítása a párizsi olimpiai és paralimpiai játékokra

A Toyota bejelentette, hogy megkezdte a járműflotta szállítását a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok számára, új mérföldkövet jelentve a fenntartható és befogadó mobilitás terén.

A flotta kulcsátadási ünnepsége március 1-jén zajlott a játékok ikonikus főhadiszállása, a Pulse épület előtt, Tony Estanguet, Yoshihiro Nakata, Frank Marotte és Didier Gambart jelenlétében. A Toyota összesen több mint 2650 elektromos járművet és 700 elektromos utolsó kilométeres mobilitási megoldást biztosít majd, köztük 250 akadálymentesített személyszállító járművet. A Toyota KINTO mobilitási szolgáltatásai már az előkészületek során hatékony megoldásokat nyújtanak az esemény munkatársainak, míg a C+Walk S modellek a Pulse épületben dolgozók szabad mozgását segítik. A Toyota vizuális arculata és színes azonosító rendszere kiemeli a vállalat karbonsemlegességi törekvéseit, erősítve a játékok és a Toyota közötti partnerséget.

Párizs, 2024. március 1. – A Toyota a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság mobilitási partnereként világszerte megkezdte az első járművek kiszállítását a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok támogatására, ezzel is hangsúlyozva elkötelezettségét amellett, hogy az esemény a befogadó és fenntartható mobilitás innovatív bemutatóhelye legyen. Ez azzal kezdődik, hogy a sportolók, a partnerek, a személyzet, az önkéntesek és a nézők biztonságosan és a környezetre gyakorolt kisebb hatás mellett közlekedhetnek.

A 2024-es párizsi flotta kulcsának átadási ünnepségére március 1-jén került sor a játékok ikonikus főhadiszállása (Pulse épület) előtt, Tony Estanguet, az esemény elnöke, Yoshihiro Nakata, a Toyota Motor Europe elnök-vezérigazgatója, Frank Marotte, a Toyota France vezérigazgatója és Didier Gambart, a KINTO Europe elnöke jelenlétében.

Ez a szimbolikus esemény nemcsak a Toyota és a 2024-es Párizsi Olimpiai és Paralimpiai Játékok közötti együttműködést jelzi, hanem a kifejezetten az eseményre tervezett vizuális identitását is bemutatja, amely kiemeli a Toyota karbonsemlegességre irányuló többutas stratégiáját, és a játékokon jelen lévő minden egyes technológiát külön színekkel azonosít.

Összességében a Toyota több mint 2650 elektromos járműből álló személyautó flottát és 700 elektromos, utolsó kilométeres mobilitási megoldást biztosít majd. Ezek között a megoldások között 250, a 2024-es párizsi játékok számára újratervezett, Európában gyártott akadálymentesített személyszállító járművet (APM) is találunk.

A Toyota vizuális arculata a 2024-es párizsi játékokra

A 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok idején a Toyota összes járműve, beleértve az elektrifikált járműparkot és a fejlett mobilitási megoldásokat is, egy speciálisan az eseményre tervezett vizuális megjelenést kap, amely kiemeli a Toyota és a játékok közötti szoros partnerséget. Az egyedi dizájn hangsúlyozza a Toyota karbonsemlegességre irányuló többutas stratégiáját, ahol a játékokon jelen lévő technológiák mindegyike külön színekkel lesz azonosítható.

„A 2024-es párizsi autópark megjelenését közvetlenül a játékokhoz tervezett grafikai elemek (a francia kultúrára és az „art de vivre”-re emlékeztető árnyalatok, csíkok, pontok, ikonikus tereptárgyak)  felhasználásával készítették el. Ez erős vizuális kapcsolatot teremt a játékok és a játéktéren és azon kívül zajló tevékenységek között. A járművek dinamizmusát elegáns dizájnnal hangsúlyoztuk, beleértve a fényes bannereket és a matt védjegyeket. Végül pedig gondosan választottuk ki az egyes technológiák színeit, összhangban a többutas stratégiánkkal. A kék színt választottuk az üzemanyagcellás hidrogénjárművekhez (a kék a víz színét jelképezi, amely az egyedüli anyag, amit kibocsátanak ezek az autók), a zöldet az akkumulátoros elektromos járművekhez (a zöld a természetet jelképezi, jelezve a BEV-k zéró kipufogógáz-kibocsátását), míg a lila színt a hibrid és plug-in hibrid járművekhez választottuk, mint a játékok versenyhelyszíneinek harmadik színét” – mondta Jaime Noriega, a Toyota Motor Europe Styling Divízió műszaki vezetője.

A karbonsemlegesség iránti elkötelezettséget demonstráló többutas stratégia

A fenntarthatóság jelentős elemét képezi a Toyota jobb világ építése iránti elkötelezettségének, amit a 2050-es környezetvédelmi kihívás is alátámaszt, amelynek keretében a vállalat globális szinten – Európában már 2040-re – szeretné elérni a karbonsemlegességet.

A Toyotánál nagy örömmel indulunk el ezen az úton a 2024-es párizsi játékokkal közösen, amely példázza elkötelezettségünket, hogy úttörők legyünk a fenntartható mobilitási megoldások terén. A széndioxid-kibocsátás csökkentését célzó többutas megközelítésünk áll a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai család rendelkezésére bocsátott Toyota flotta középpontjában. A Toyota a széndioxid-kibocsátás csökkentése iránti elkötelezettségünkkel összhangban 100 százalékban elektromos meghajtású személyautó flottát hoz Párizsba” – mondta Yoshihiro Nakata, a Toyota Motor Europe elnök-vezérigazgatója

A 2024-es párizsi játékok munkatársai a KINTO autómegosztóval tapasztalják meg a professzionális mobilitást

Amellett, hogy biztosítják az esemény hivatalos járműflottáját, 2023 szeptemberétől már a Toyota KINTO Share autómegosztó szolgáltatását is megtapasztalhatták a szervezőbizottság tagjai. Ez a rugalmas mobilitási szolgáltatás támogatja szakmai igényeiket az előkészítési fázisban, különösen akkor, amikor a távolabbi, tömegközlekedéssel nehezen megközelíthető rendezvényhelyszínekre utaznak.

A KINTO Share flotta a befogadhatóságot és a hozzáférhetőséget példázza. A játékok munkatársainak magas kihasználtsági aránya és pozitív visszajelzései már most rávilágítanak a KINTO Share szolgáltatás hatékonyságára és értékére a szervezőbizottság számára.

„Mobilitás mindenkinek” megoldások biztosítása

A Toyota a C+Walk S első egységeit is átadták az esemény fogyatékkal élő alkalmazottainak, lehetővé téve számukra a szabad mozgást a Pulse épületében. Ez az első ízelítő abból a 700 egységből, amelyet a Toyota a sportolók, a személyzet és a nézők számára szállít majd a gyártó „Mobilitás mindenkinek” filozófia gyakorlati megvalósítására a játékok alatt.

A 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok globális mobilitási partnereként a Toyotával való együttműködés lehetővé teszi számunkra, hogy a mobilitás akadálymentesebbé és befogadóbbá váljon. Emellett felelősségteljesebb is lesz, mivel a játékok minden aspektusában az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését tűztük ki célul. A Toyota KINTO autómegosztó szolgáltatásainak megtapasztalása munkatársaink számára szerves részét képezi fenntarthatósági céljaink támogatásának. Lehetővé teszi munkatársaink számára, hogy fenntarthatóbb és biztonságosabb módon mozogjanak a játékok előkészületei során, magas színvonalat állítva a mobilitás kiválóságának a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok alatt. Ezen túlmenően, a fogyatékkal élő munkatársaink számára teljes körű utolsó kilométeres megoldásokat biztosít, mint például a C+Walk, amely jól példázza a Toyota elkötelezettségét a „Mobilitás mindenkinek” filozófia mellett. Szeretném megköszönni a Toyota elkötelezettségét, hogy megosztja és életre kelti ambícióinkat!” – mondta Tony Estanguet, a 2024-es párizsi játékok elnöke.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés