Connect with us
Hirdetés

technokrata

Additív gyártástechnológiai szakmérnök képzés indul Gödöllőn

additív

Digitális oktatás

Additív gyártástechnológiai szakmérnök képzés indul Gödöllőn

Additív gyártástechnológiai szakmérnök képzés indul Gödöllőn

Idén szeptemberben Additív gyártástechnológiai szakmérnök szakirányú továbbképzést indít Gödöllőn a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Műszaki Intézete.

Ezáltal a fővároshoz igen közeli lehetőséget nyújt az innovatív, jövőálló tudást adó képzés elvégzésére.

Az additív gyártástechnológiák ipari alkalmazásának exponenciális térhódítása az utóbbi évtizedben tagadhatatlan volt. Nemcsak a legjelentősebb gyártó ágazatokban, de többek között az egészségügyben, a gyógyszerfejlesztésekben, a kreatíviparban és az építészet területén is egyre nagyobb a kereslet az additív eljárásokat ismerő szakmérnökök iránt. A technológia térhódításával párhuzamosan az elérhető eljárások köre jelentősen diverzifikálódott, a 3D nyomtatható alapanyagok száma pedig robbanásszerűen megnőtt és napról napra bővül. Mindennek köszönhetően megjelent az igény a területet hitelesen és átfogóan tárgyaló, akkreditált képzési forma iránt.

Az additív gyártás már a legtöbb mérnökképzés tanrendjében kötelező vagy választható elemként megjelenik, azonban kifejezetten a szakterületnek dedikált, akkreditált képzést egyelőre nagyon korlátozott számban van lehetőség elvégezni. A MATE az első egyetemek között van, ahol elérhetővé vált az Additív gyártástechnológiai szakmérnök szakirányú továbbképzés, amellyel a fővároshoz közeli lehetőséget nyújt annak elvégzésére. A programban a MATE szakmai partnere a több mint egy évtizednyi 3D nyomtatási és 3D szkennelési tapasztalattal rendelkező FreeDee Kft. lesz.

„Nagyon örültünk a lehetőségnek, hogy újabb egyetemmel dolgozhatunk együtt az additív gyártástechnológiai ismeretek hazai terjedéséért. A FreeDee indulása óta nagy hangsúlyt fektetett a tudásmegosztásra, segítettük a 3D nyomtatás általános és középiskolai terjedését, számtalan ingyenes szakmai napot szervezünk, megalapítottuk a 3D Akadémiát és a MOME-n is tartottunk témába vágó képzéseket. Így a MATE-val való együttműködés a szakirányú továbbképzésben számunkra teljesen profilba vágó, természetes továbblépés.”

– mondta Szabó Péter, a FreeDee Kft. műszaki vezetője.

Az additív technológiai továbbképzés műszaki alapképzéssel rendelkező mérnökök számára végezhető el. A két félévet lefedő program önköltséges, levelező formában végezhető el hétvégi, péntek-szombati személyes képzési napokkal. Az érdeklődők részletesen tájékozódhatnak a FreeDee, a MATE és a felvi.hu oldalán is.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés