Connect with us

Hirdetés

technokrata

Íme a képzések, amelyekkel egy nyár alatt szakmát szerezhetünk

Digitális oktatás

Íme a képzések, amelyekkel egy nyár alatt szakmát szerezhetünk

Íme a képzések, amelyekkel egy nyár alatt szakmát szerezhetünk

Összegyűjtöttük a legnépszerűbb felnőtt tanfolyamokat

Talán nem is gondolnánk, de egy nyár alatt akár hatalmasat is fordulhat az életünk, hiszen számos olyan tanfolyam elérhető, amelyekkel 3-4 hónap alatt szerezhetünk új szakmát.

Ráadásul nem csak diákok vagy frissen végzettek csemegézhetnek a választékból.

Azoknak, akiknek még nincs teljesen betáblázva a nyaruk vagy esetleg van egy kis szabadidejük, és szívesen belevágnának valami újba, esetleg kacérkodnak a gondolattal, hogy egy új irányba induljanak el, vagy épp nincs szakmájuk, mindenképp érdemes körülnézniük a felnőttképzések között. Számos olyan tanfolyam indul ugyanis, amelyeket egy nyár alatt is el lehet végezni, így szeptembertől már akár egy új területen helyezkedhetünk el. A képzésekre 16 éves kor fölött érdemes jelentkezni, és érdemes alaposan elolvasni azt is, milyen előképzettség szükséges a jelentkezéshez.

„Általában húsz és ötven év közöttiek jelentkeznek felnőttképzésekre, de ezeken a tanfolyamokon nincs felső korhatár ”

– árulta el Szabó Andrea, a TanfolyanGURU.hu oktatási szakértője.

Ezek a legnépszerűbb szakmák

A legnépszerűbb szakmák a felnőttképzésekkel foglalkozó cég jelentkezési adatai alapján a dajka, az élelmiszer-eladó, a személy- és vagyonőr, a kutyakozmetikus és a szobafestő tanfolyamok.

„A pedagógiai, kereskedelmi szakmák a nők körében népszerűbbek, míg az építőipari és védelmi képzéseket inkább a férfiak választják. A nők egyébként nagyobb arányban jelentkeznek felnőttképzésekre”

– tette hozzá a szakértő.

TanfolyanGURU.hu idén nyáron több olyan képzést is indít, amelyek egy nyár alatt elvégezhetők. Az érdeklődők a dajka, drogerista, élelmiszer eladó, műszaki eladó, ruházati eladó, pénztáros, ingatlanközvetítő, aranykalászos gazda, állatgondozó, kutyakozmetikus, személy- és vagyonőr, valamint szobafestő tanfolyamok közül választhatnak idén. Szabó Andrea ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy egyszerre több képzés elvégzését nem szokták ajánlani.

„Több egyidejű képzés esetén az órák ütközhetnek, de ha mégsem, a felkészülés miatt akkor sem ajánlott. Ezek intenzív képzések, rövid idő alatt sajátítják el a résztvevők az adott szakma fortélyait. A felnőttképzésekre jellemző, hogy nem csak az órán átadott ismeretek fontosak, hanem nagyban építenek az önálló tanulásra, gyakorlásra is. Ehhez természetesen a képzők biztosítják a szükséges tananyagot”

– magyarázta Szabó Andrea, aki még egy fontos szempontra felhívta a nyári tanfolyamokat választók figyelmét.

Azok számára, akik a betervezett nyaralás miatt aggódnak, fontos információ, hogy a felnőttképzések esetében a tanórák 20-30 százalékáról lehet hiányozni. Ez képzésenként eltérő, ezért mindig egyeztetni kell a választott felnőttképzővel. A hiányzási lehetőség ugyanakkor lehetővé teszi, hogy ne kelljen választani a tanulás és az 1-2 hetes nyári vakáció között, hiszen be lehet pótolni az elmaradást.”


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés