Connect with us

technokrata

Miben tudnak segíteni a webáruház bővítmények?

webshop létrehozás

E-gazdaság

Miben tudnak segíteni a webáruház bővítmények?

Miben tudnak segíteni a webáruház bővítmények?

Vannak olyan iparágak, amelyeket a koronavírus alaposan megtépázott, ám akadnak olyanok is, amelyek 3-4 évnyi fejlődést tudtak produkálni egyetlen év alatt. Az e-kereskedelem kétségtelenül ez utóbbi kategóriába tartozik. Emiatt rengeteg új, korábban csak offline elérhető vállalkozás kezdett az online világ felé nyitni, ami jelentősen megnövelte a webshopok iránti keresletet. Ez a cikk az ő dolgukat szeretné megkönnyíteni.

Az e-kereskedelemben 15-20 éve még mindenki saját fejlesztésű webáruházat üzemeltetett – aminek a költségeit csak nagyon kevesen tudták megengedni maguknak –, ma már hihetetlenül alacsonnyá vált a belépési küszöb.

Olyannyira, hogy az egyik legnépszerűbb webáruház platform, a WooCommerce például teljesen ingyen használható!

A WooCommerce egy testreszabható, nyílt-forráskódú e-kereskedelmi rendszer, ami a világ legnépszerűbb tartalomkezelő rendszerére, a WordPress-re épült. Mi is az a WordPress? Jelenleg minden harmadik weboldal WordPress-en fut, tehát gyakorlatilag ezen a tartalomkezelő rendszeren fut az internet ⅓-a.

Természetesen léteznek más e-kereskedelmi platformok is – például a BigCommerce, a Shopify vagy a Wix, hogy csak a legnagyobb külföldi szereplőket említsük –, de talán a WooCommerce az, ami a legkisebb belépési küszöbbel rendelkezik, ezért a bővítmények szerepét célszerű ezen bemutatni.

Mint szinte mindennek, úgy a webshop platformoknak sem csak beszerzési költsége van, hanem üzemeltetési költsége is. Ahhoz ugyanis, hogy testreszabjuk és különböző funkciókkal lássuk el a webáruházunkat, kiegészítőket és bővítményeket kell használnunk, amelyek pénzbe kerülnek.

A kérdés az, hogy milyen szerep jut a bővítményeknek egy webáruház működésében?

A webshop kiegészítők fontossága

Az összekattintható webáruházak bár jóval olcsóbbak, egyszerűbbek és megbízhatóbbak, mint a saját fejlesztésű rendszerek, de pont emiatt jóval limitáltabbak lesznek a lehetőségeink.

Vajon megéri az egyszerűséget választani annak tudatában, hogy ezzel erősen lekorlátozzuk a lehetőségeinket? Ahhoz, hogy erre megkapjuk a választ, egy konkrét webshop kiegészítő működésén keresztül mutatjuk be a lényeget.

Minden webshopnak szüksége van egy fizetési rendszerre, amin keresztül lebonyolítja a tranzakciókat.

Ahhoz például, hogy az előbb említett WooCommerce platformot összehangoljuk az egyik legnépszerűbb fizetési rendszerrel, a SimplePay-jel, egy külső kiegészítőre lesz szükségünk.

Erre nyújt tökéletes megoldást a Bitron által kifejlesztett SimplePay for WooCommerce bővítmény.

webshop létrehozás

A probléma, amire ez a bővítmény megoldást nyújt, a következő: rengeteg internetes vásárlás hiúsul meg a kedvezőtlen fizetési lehetőségek miatt.

  • Az utánvét sok esetben plusz költségekkel jár
  • Az utalás túl sok lépésből áll
  • A kártyás fizetéshez pedig egy hiteles és stabil fizetési rendszerre van szükség, amiben a vásárlók megbíznak

Ez az alapprobléma, amit a Bitron-féle OTP SimplePay bővítmény megold.

A legtöbb webshop tulajdonos azért használ összekattintható webáruházat, mert nem értenek a technikai műveletekhez, fejlesztéshez, kódoláshoz. A bővítmény erre a problémára is megoldást nyújt, hiszen nem szükséges hozzá programozói tudás.

Emellett egy saját fejlesztésű webshopnál problémát jelenthet az is, hogy a hatályos jogszabályok és maga a fizetési rendszer is folyamatosan frissül. Ahhoz, hogy a webshopunk megfeleljen ezeknek az új szabályoknak, folyamatosan képben kellene lennünk a jogszabály változásokkal, szabványokkal.

A bővítmény azonban ebben is segítséget nyújt, hiszen teljes mértékben megfelel például a nemrég bevezetett 3DS szabványnak, utánköveti a legfrissebb SimplePay, WordPress és WooCommerce változásokat, a hatályos jogi közleményeket pedig valós időben mutatja meg a vásárlóknak.

Ez azonban még nem minden:

  • Folyamatosan frissül, így mindig hibamentesen fog futni a webshopunkban
  • Gyors működést biztosít, nem lassítja le a webáruházat
  • Lehetővé teszi a nemzetközi terjeszkedést, hiszen több nyelven is elérhető
  • Több pénznemben is lehetővé teszi a fizetést (pl.: euróban, amerikai dollárban, stb.)
  • A további fejlesztéseket és változtatásokat is megkönnyíti (pl.: akciók, kedvezmények biztosítása a fizetés során, ismétlődő vagy kétlépcsős fizetés, stb.)

Bár a Bitron bővítménye csupán a fizetésre nyújt remek megoldást, mégis tökéletesen szemlélteti, hogy mennyi feltételnek kell megfelelnie egy webshop bővítménynek.

A korábban feltett kérdésre (vajon megéri-e az egyszerűséget választani annak tudatában, hogy ezzel erősen lekorlátozzuk a lehetőségeinket?) mindenkinek magának kell megválaszolnia, de az látható, hogy amennyiben a bővítmény mögött egy megfelelő csapat áll, a limitációk eltörpülnek az előnyök mellett.

 

További E-gazdaság

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

dreame robotporszívó

Office

Érkezik a PaperOffice az ASUSTOR NAS-ra

2024. augusztus 26. hétfő
bluetooth hangprojektor sound bar

Kütyük

Milyen hangszórót válasszunk?

2024. augusztus 24. szombat

Kütyük

Támogatás az Overland Tandberg RDX QuikStor USB 3.0-hoz

2024. augusztus 21. szerda

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés