Connect with us

technokrata

A Sharp a földbe döngöli a Nokiát

Kütyük

A Sharp a földbe döngöli a Nokiát

Japánban teljesen más erőviszonyok uralkodnak a mobiltelefon piacon, mint a világ más részein.

Azt ma már szinte álmából felkeltve is fújja mindenki, hogy a Nokia a világ legnagyobb mobilgyártója, a témában kicsit jártasabbak pedig azt is tudják, hogy a finn vállalat után a legfrissebb felmérések szerint a Samsung, a Motorola, a Sony Ericsson és az LG következik a sorban.

Az Egyesült Államok után a világ második legfejlettebb gazdaságával rendelkező Japánban viszont teljesen más a mobilpiaci erősorrend. A szigetországban a Sharp uralja a piacot, a maga nem kevesebb mint 26,2 százalékos részesedésével, a dobogó alsóbb fokaira pedig a 13,8 százalékos Panasonic, illetve a 13,5 százalékos Fujitsu állhat fel.

A negyedik helyen a 9,4 százalékot birtokló Toshiba tanyázik, az ötödik pozíciót az NEC (8,4 százalék) birtokolja, és csak ezután következik a Sony Ericsson (6,6 százalék). Az összes többi gyártó a piaci torta 22,1 százalékán osztozik egymással. Japánban egyébként jelenleg körülbelül 100 millió mobiltelefon használó van, akik átlagosan 2 évente szokták újra cserélni régi, megunt készülékeiket.

A legnagyobb japán mobil operátor továbbra is az NTT DoCoMo (53 százalék), megelőzve a KDDI-t (29 százalék) és a Softbank-et (17 százalék). Különböző források tudni vélik, hogy az Apple előrehaladott tárgyalásokat folytat az iPhone Japánban történő forgalmazása kapcsán mind az NTT DoCoMo-val, mind pedig a Softbank-kel.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák