Connect with us

Hirdetés

technokrata

Merevlemezes Sharp PDA újdonság

Kütyük

Merevlemezes Sharp PDA újdonság

A Sharp legújabb kéziszámítógépe elsősorban széthajtható és elforgatható kialakításáról, valamint beépített merevlemezéről ismerszik meg.


A Sharp Zaurus SL-C3100 típusjelzésű készülék teljes értékű, 50 gombos QWERTY billentyűzetet kapott, mely jelentős mértékben megkönnyíti az adatbevitelt. A 124 milliméter hosszú, 87 milliméter széles és 25 milliméter vastag újdonság 198 grammot nyom a mérlegen.

A megfelelő számítási teljesítményről egy 416 MHz-es frekvencián üzemelő Intel XScale PXA270-es mikroprocesszor gondoskodik, mely 64 MB SDRAM és 128 MB flashmemória társaságában végzi a dolgát. Adattárolási problémákkal nem igazán kell számolni, ugyanis a tetemes memórián kívül még egy 4 GB kapacitású winchester is a felhasználók rendelkezésére áll, ráadásul a bővítőslotokba SD (Secure Digital) és CF (Compact Flash) memóriakártyák is behelyezhetők.

A 3,7 colos képátlóval rendelkező TFT folyadékkristályos érintőkijelző egy élvonalbeli darab: 640×480 pixeles (VGA) felbontása mellé 16 bites színmélység, vagyis mintegy 65 ezer színárnyalat tartozik. A Lineo uLinux operációs rendszerrel felvértezett Sharp Zaurus SL-C3100 várhatóan június második felében jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban, ára 750 dollár, vagyis körülbelül 150 ezer forint körül fog alakulni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés