Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az amerikaiak mégis inkább a GSM-et választják

Kütyük

Az amerikaiak mégis inkább a GSM-et választják

Úgy néz ki, hogy különféle szabványok ide vagy oda, a leggyorsabban fejlődő technológia a GSM Amerikában.

A GSM szabvány lett a leggyorsabban fejlődő technológia Amerikában a maga 37%-os éves növekedésével, derült ki az EMC felméréséből. A GSM előfizetők száma világszerte már eléri a 745 milliót, ami átlagosan 28%-os növekedést mutat.

A 745 milliós szám a világ mobil-előfizetőinek 72%-a, így a GSM a vezető mobiltechnológiai szabvány jelen pillanatban. A maradékot 13%-ban CDMA felhasználók töltik ki, 10%-ban pedig TDMA rendszeren telefonálók.

Észak Amerikában a TDMA szolgáltatók többsége már beütemezte a GSM/GPRS rendszerek telepítését, hiszen ezen rendszerekben látják a legnagyobb fellendülést. Az előnyök, amiket a GSM/GPRS rendszerek adnának, olyanok, mint például az Internet elérés bárhonnan, a képküldés lehetősége, és vállalati levelezés bárhol, bármikor. Ezek mindegyikére nagy igény mutatkozik, így a szolgáltatóknak mindenképpen lépniük kell.

A legnagyobb fejlődésen a GSM a kontinens délebbi részein ment át, ahol is 53%-os volt a növekedés a tavalyihoz képest, így 3,8 millió előfizető helyett már 5,8 milliót GSM-est lehetett számolni 2002 végére.

Hogy így milyenek az arányok az amerikai kontinensen? Nos, a GSM még mindig jelentősen le van maradva, hiszen 2002 szeptemberében 100,7 millió TDMA, 83,7 millió CDMA és mindössze 21 millió GSM előfizető volt odaát.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés