Connect with us

technokrata

Az amerikaiak mégis inkább a GSM-et választják

Kütyük

Az amerikaiak mégis inkább a GSM-et választják

Úgy néz ki, hogy különféle szabványok ide vagy oda, a leggyorsabban fejlődő technológia a GSM Amerikában.

A GSM szabvány lett a leggyorsabban fejlődő technológia Amerikában a maga 37%-os éves növekedésével, derült ki az EMC felméréséből. A GSM előfizetők száma világszerte már eléri a 745 milliót, ami átlagosan 28%-os növekedést mutat.

A 745 milliós szám a világ mobil-előfizetőinek 72%-a, így a GSM a vezető mobiltechnológiai szabvány jelen pillanatban. A maradékot 13%-ban CDMA felhasználók töltik ki, 10%-ban pedig TDMA rendszeren telefonálók.

Észak Amerikában a TDMA szolgáltatók többsége már beütemezte a GSM/GPRS rendszerek telepítését, hiszen ezen rendszerekben látják a legnagyobb fellendülést. Az előnyök, amiket a GSM/GPRS rendszerek adnának, olyanok, mint például az Internet elérés bárhonnan, a képküldés lehetősége, és vállalati levelezés bárhol, bármikor. Ezek mindegyikére nagy igény mutatkozik, így a szolgáltatóknak mindenképpen lépniük kell.

A legnagyobb fejlődésen a GSM a kontinens délebbi részein ment át, ahol is 53%-os volt a növekedés a tavalyihoz képest, így 3,8 millió előfizető helyett már 5,8 milliót GSM-est lehetett számolni 2002 végére.

Hogy így milyenek az arányok az amerikai kontinensen? Nos, a GSM még mindig jelentősen le van maradva, hiszen 2002 szeptemberében 100,7 millió TDMA, 83,7 millió CDMA és mindössze 21 millió GSM előfizető volt odaát.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák