Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az egész autómosó-piacot egy magyar startup forradalmasíthatja

Startup

Az egész autómosó-piacot egy magyar startup forradalmasíthatja

Az egész autómosó-piacot egy magyar startup forradalmasíthatja

Szeptember 23-ig jelentkezhetnek a Climate-KIC Accelerator powered by KPMG Programjába a cleantech startupok

A vízpazarlás illetve az édesvíz-készleteink csökkenése olyan globális problémák, amelyeknek hatásait évek óta érzékelhetjük. A Climate-KIC inkubációs programja szeptember 23-ig várja azoknak az ötletgazdáknak a jelentkezését, akik akár erre, akár a klímaváltozás egyéb kihívásaira keresik a megoldást. A legjobb csapatok vissza-nem térítendő támogatást és személyre szabott mentorálást kapnak.

Az ENSZ 2018-as Víz Világjelentése szerint a vízhiány a világ népességének több mint 40 százalékát érinti. Jelenleg 3,6 milliárd ember él olyan területen, ahol évente legalább egy hónapig komoly vízhiány kockázata áll fenn. Az előrejelzések szerint 2050-re valószínűleg minden negyedik embernek krónikus vagy ismétlődő vízhiánnyal kell majd szembenéznie, és ez az arány tovább fog növekedni a globális felmelegedés miatt.

A Climate-KIC – amely 2010 óta működteti Európa legnagyobb és legsikeresebb greentech inkubációs programját – már több vízgazdálkodással foglalkozó startupot segített ahhoz, hogy eljusson az ötlet-fázistól egészen a technológia validálásig vagy a vállalkozás elindításáig. Ilyen például a Fair Hydro, amely a folyók lustán hömpölygő szakaszán energiát termel, miközben védi az édesvizek természetes élővilágát, vagy a fenntartható vízgazdálkodás témájú társasjátékával a H2Olnapután csapata.

Május óta a CleenUp is részt vesz a Climate-KIC Accelerator programjában és jelenleg a startup tagjai a szolgáltatás piaci elemzésén dolgoznak. A programnak köszönhetően már kész üzleti tervvel rendelkeznek, túlvannak szolgáltatásuk tesztelésén és finomhangolásán. Utóbbiakhoz a mentoroktól tanult üzleti, marketing és sales alapok nyújtottak segítséget.

Hatalmas előrelépés, hogy hazánkban az egyik budapesti közösségi autószolgáltatást nyújtó cég járműveit, a GreenGo-t, már a CleenUp munkatársai tisztítják, míg külföldön a világ második legnagyobb car sharing vállalkozása rendelte meg a startup nyújtotta szolgáltatást.

Hitvallásuk szerint a víz kincs, céljuk pedig, hogy alternatívát kínáljanak a vízpazarló autómosásra. Saját fejlesztésű applikációval dolgoznak, melynek segítségével valós időben látják a mosásra váró autókat. A tisztításhoz speciális, közel 100%-ban biológiailag lebomló tisztítószert használnak, vízre a mosáskor egyáltalán nincs szükség. Más technológiákat alkalmazva, akár napi többmillió liter víz is elhasználható autók takarítására Európában.

A júniusi Demo Day-en nyert 10 000 eurós támogatást a munkatársak szakmai fejlesztésére szánják. Cégszervezeti, jogi, piacismereti és HR területeken bővítették ismereteiket, így felkészülten állnak a liszaboni Websummit, vagy a helsinkiben megrendezésre kerülő SLUSH rendezvények előtt.

Nagyon büszkék vagyunk az elért eredményeinkre és arra, hogy részesei lehetünk a Climate-KIC inkubációs programjának. A kezdeményezés részeként a 30 leginnovatívabb európai cleantech startup közé kerülhettünk. A program második szakaszától azt várjuk, hogy segítséget nyújtson, hogyan tudjuk strukturális rendszerünket felkészíteni egy nagyobb ügyfélpiac kiszolgálására, amelyhez, akár menedzsment szinten is előrelépés szükséges

‑ mondta el Kuszkó Rajmund a CleenUp képviselője.

A Climate-KIC Accelerator powered by KPMG program szeptember 23-ig várja azoknak a jelentkezését, akik elég ambiciózusok saját vállalkozás indításához, és már van is elképzelésük arról, hogyan tehetnének a zöldebb jövőért. A 115 ezer euró összdíjazású programban kiválasztott legígéretesebb ötlet 40 ezer euró, vissza nem térítendő támogatást kap.

Jelentkezés és további információ: https://klimainnovacio.hu/hu/program/akcelerator-program-startup-ok-reszere

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés