Connect with us

technokrata

Hőátbocsátási érték – ez mutatja a szigetelőanyagok hatékonyságát

Hőátbocsátási érték shield-szigetelés

LifeStyle

Hőátbocsátási érték – ez mutatja a szigetelőanyagok hatékonyságát

Hőátbocsátási érték – ez mutatja a szigetelőanyagok hatékonyságát

Hőátbocsátási érték, hővezetési tényező, többféle néven ismert a kifejezés, melyet fontos észben tartani akkor is, ha nyílászárót, de akkor is, ha szigetelőanyagot választunk. Ez az U érték ugyan csak egy szám, de igen beszédes.

Távozik és érkezik

A hőt megtartani fontos dolog, nyáron a kellemes hűvöset, télen pedig a jó meleget. Hogy ez minél hatékonyabban történjen meg, érdemes figyelni a hőátbocsátási tényezőre, ami azt mutatja meg, hogy egy négyzetméteren mennyi energia távozik egy másodperc alatt egy fok hőmérséklet-különbségnél. A szigetelőanyagok esetében ez a szám átlagosan 0,02 W/mK érték felett van, az ultravékony kerámiaszigetelés, a Shield technológia U értéke ezzel szemben 0,001 W/mK. Ha érdekel a shield-szigeteles, kattints, és nézd meg, hogy mit is tud ez a technológia.

Fókuszban a számok és a betűk

A fentiekből is látszik, hogy ez az anyag akár húszszor hatékonyabb is lehet más szigetelőanyagoknál. Ezenkívül a beruházás költségei is alacsonyabbak, mintegy ötven százalékkal – tudtuk meg a Shield-szigeteléstől. A fűtési költségek 50, míg a hűtési költségek akár 90 százalékkal is csökkenthetők e technológia segítségével. És hogy ne csak a számokról essen szó, jöjjön egy kis energetikai besorolás.

Ez ugyebár sok tényezőtől függ, például a nyílászáróktól, a falfelület anyagától, vastagságától, stb. A technológia segítségével a határolófalakon 1,5 milliméter réteg segítségével elérhető a BB besorolás is. Ennél vastagabb réteg esetén ennél magasabb osztályzatot is kaphatunk.

Piacvezetők a világon

A technológiai újdonságok egyre-másra jelennek meg életünk sok-sok területén. Pár évtizede még el sem tudtuk képzelni például, hogy okosotthonaink lesznek, ahol majd telefonunk segítségével nyitjuk-zárjuk például a garázskaput, a redőnyöket, vagy szabályozzuk a világítást. Vagy épp elindítunk egy mosást, amíg a munkahelyen vagyunk. Ma már ezekre fel sem kapjuk a fejünket, hisz életünk részévé váltak.

Mint ahogy az is egyre jobban életünk részévé válik, hogy környezettudatosabbá válunk, igyekszünk kímélni bolygónk erőforrásait. Egy megfelelő minőségű szigeteléssel pedig igen sokat tehetünk környezetünkért, és persze saját költségeink csökkentéséért. Ezt kínálja a Shield-szigetelés, ez a nanotechnológiával fejlesztett, kerámia alapú hőszigetelő anyag, mely folyékony halmazállapotban kerül a falfelületre, ahol aztán tartós és hatékony megoldást nyújt.

Egy milliméternyi ebből az anyagból akár 7 centiméteres más típusú szigetelést is helyettesíthet. Több, mint tizenöt év tapasztalattal már hatvannál is több országban van jelen a Shield-szigetelés, akik tízezernél is több lakossági és ipari projektet bonyolítottak le. A számok – csakúgy, mint a bevezetőben említett hőátbocsátási érték – e tekintetben is beszédesek.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

dreame robotporszívó

Office

Érkezik a PaperOffice az ASUSTOR NAS-ra

2024. augusztus 26. hétfő
bluetooth hangprojektor sound bar

Kütyük

Milyen hangszórót válasszunk?

2024. augusztus 24. szombat

Kütyük

Támogatás az Overland Tandberg RDX QuikStor USB 3.0-hoz

2024. augusztus 21. szerda

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés