Connect with us

Hirdetés

technokrata

Oracle: kiemelkedően jó teljesítmény

Dotkom

Oracle: kiemelkedően jó teljesítmény

Az EMEA-régió minden eddigi eredményt túlszárnyaló szinten teljesített a negyedév és a teljes üzleti év során.

Az Oracle Corporation bejelentette, hogy 2005-ös negyedik üzleti negyedévének GAAP szerint számított egy részvényre jutó eredménye 4%-os növekedés mellett 20 cent lett, nem a GAAP szerinti számítva pedig 36%-os emelkedéssel 26 cent. A GAAP szerinti negyedéves nettó nyereség 3%-kal nőtt, elérve az 1,02 milliárd USA-dollárt, a nem GAAP szerinti érték pedig 1,36 milliárd dollár lett 35%-os növekedés mellett. A GAAP szerinti árbevétel 26%-kal nőtt, elérve a 3,88 milliárd USA-dollárt, a nem GAAP szerinti bevétel pedig a negyedév során 32%-kal 4,06 milliárd dollárra bővült.

Az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió kiemelkedően jól teljesített, eddigi legjobb negyedévét tudhatja magáénak. A 2005-ös üzleti évben a GAAP szerint 4.288 millió dolláros bevételt ért el, ami az előző évhez képest 17%-os növekedést jelent. A régió tevékenysége 36%-kal járult hozzá a 2005-ös teljes, nemzetközi szinten elért bevételhez, és az új licencek értékesítése 10%-kal nőtt tavalyhoz képest.

A 2005-ös pénzügyi év negyedik negyedévében a bevételek 17%-kal növekedtek a régióban az előző év hasonló időszakához képest, különösen a kormányzati, a pénzügyi és a telekommunikációs szektorból származó bevételeknek köszönhetően.

Globális szinten a szoftverértékesítés teljes negyedéves árbevétele a GAAP szerint 24%-kal nőtt, elérve a 3,12 milliárdot, nem a GAAP szerint számítva pedig 31%-kal 3,30 milliárd dollárra emelkedett. Az új adatbázis- és köztes-szoftverlicencekből származó GAAP szerinti árbevétel a negyedév során 16%-kal bővült, elérve az 1,26 milliárdot, míg az új alkalmazáslicencek esetében ugyanezek az értékek 52%, ill. 350 millió dollár. A szolgáltatások GAAP szerinti árbevétele 755 millió dollár volt, ami 35%-os emelkedést jelent.

„Az Oracle adatbázis-üzletága újabb erős negyedévet tudhat maga mögött.” – nyilatkozta Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója. „Az adatbázispiac legújabb felmérései, amelyeket a Gartner, az IDC és a Morgan Stanley készített, egyöntetűen azt mutatják, hogy az Oracle piaci részesedése növekvőben, az IBM DB2-é pedig hanyatlóban van. A most záruló negyedévben ez a trend tovább erősödött, mivel egyre több vállalat állítja át adatbázisos rendszereit a korábbi nagygépekről az Oracle Grid alapú számítóhálózatokra.”

„A PeopleSoft gyors integrálása tevékenységünkbe hozzájárult az alkalmazásértékesítés és a nyereség e negyedévi erőteljes növekedéséhez.” – hangsúlyozta Safra Catz, az Oracle elnöke. „Gyorsuló, szerves növekedése és céltudatos cégfelvásárlási stratégiája rekordszintű bevétel- és nyereségnövekedést eredményezett az Oracle számára.” – tette hozzá.

„A világ számos országában megtalálható helyi szervezeteink szárnyaló eredményeket értek el, 130 százalékkal bővítve alkalmazásértékesítésüket a PeopleSoft felvásárlását követő első teljes negyedévben, folytatva az előző negyedévek tartós növekedését. Fokozódó termékspecializációnk haszna várhatóan a 2006-os üzleti év eredményeiben is tükröződik majd.” – mutatott rá Charles Phillips, az Oracle elnöke.

A teljes 2005-ös pénzügyi évet tekintve az Oracle GAAP szerinti egy részvényre jutó eredménye 10%-os emelkedés mellett 55 cent lett, nem a GAAP szerint számítva pedig 31%-os növekedéssel eléri a 68 centet. A GAAP szerinti nettó nyereség 8%-kal nőtt, elérve a 2,9 milliárd USA-dollárt, a nem GAAP szerinti érték pedig 3,5 milliárd dollár lett 29%-os növekedés mellett. A GAAP szerinti árbevétel 16%-kal 11,8 milliárdra nőtt, míg a nem GAAP szerinti érték 12,1 milliárdra 19%-os növekedés mellett.

A 2005-ös teljes üzleti év szoftverértékesítési bevétele a GAAP szerint 17%-kal 9,4 milliárdra nőtt, nem a GAAP szerint számítva pedig 21%-kal 9,7 milliárdra. Az új adatbázis- és köztes-szoftverlicencekből származó GAAP szerinti árbevétel 13%-kal bővült, elérve a 3,3 milliárdot, míg az új alkalmazáslicencek esetében ugyanezek az értékek 28%, ill. 785 millió dollár. A szolgáltatások GAAP szerinti árbevétele 2,4 milliárd dollár volt, ami 14%-os emelkedést jelent.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés