Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már nem kell sokat várnunk az átfogó Windows 10 frissítésre

Dotkom

Már nem kell sokat várnunk az átfogó Windows 10 frissítésre

Egy kiadós frissítéssel készül a nyárra a redmondi gyártó.

A Microsoft a jelenleg is zajló Build konferencia megnyitóján amellett, hogy elbüszkélkedett azzal, hogy már 270 millió számítógépen fut a legújabb operációs rendszere, más bejelentéssel is készült. A redmondi gyártó ugyanis júliusban teszi elérhetővé a Windows 10 első átfogó frissítéscsomagját. Ez, ahogyan a jövőben mindegyik, ingyenesen lesz letölthető a felhasználók számára.

Az átlagfelhasználók biztosan örülni fognak majd annak, hogy a Microsoft reklámblokkolóval és a Windows Hello névre keresztelt, bionumetrikus beléptetést engedélyező rendszerrel is felvértezte az Edge böngészőjét. Míg előbbi a reklámok eltűnését eredményezi, addig utóbbi lehetőséget biztosít arra, hogy a jelszavunk helyett az arcunkat vagy az ujjlenyomatunkat “adjuk meg” egy jelszó helyett egy weboldalra való belépés során.

windows-10-oprendszer

Ezen kívül jelentősen javítottak a Stylus-ok támogatásán is, így a táblagépekhez és érintőképernyős pc-khez szánt kiegészítőkkel már több alkalmazásban is rajzolhatunk. A Word-ben például kijelölhetünk bekezdéseket míg a térképen felrajzolhatunk útvonalterveket.

A fejlesztőket sem hagyták cserben, a Microsoft és az Ubuntu disztribúciókat készítő Canonical együttműködésének köszönhetően a Linux-nál használt Bash parancssor is megjelenik majd a Windows 10-en.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés