Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bejött a Microsoft húzása: óriási siker a Windows 10

Dotkom

Bejött a Microsoft húzása: óriási siker a Windows 10

Rekordszámú felhasználó tért át a redmondi gyártó új rendszerére.

Bár okostelefonon egyre több gyártó fordít hátat a Windows-nak (legutóbb épp a GoPro), az asztali számítógépek piacán töretlen az ablakos rendszer népszerűsége. Sőt, a Windows 10 újabb lökést adott a Microsoft platformjának, hiszen megjelenése óta rekordszámú felhasználó tért át az újdonságra. Míg a Windows 8-cal nem igazán akartak foglalkozni a felhasználók, addig az idén nyárig júniusig letölthető Windows 10-re már több mint 270 millióan váltottak, ez rekord a Windows eddigi történelmében. Ugyan a fizetőssé tétel miatt biztosan lassul majd ez a növekedési ütem, a Microsoftnak fel van adva a lecke.

windows10

Emlékezetes, hogy a redmondi gyártó rendszerei mindig tik-tak formán követték egymást, azaz amíg az XP és a 7 nagy népszerűségnek örvendett, addig a Vistáért és a Windows 8-ért egyáltalán nem lelkesedtek a felhasználók. Azt ugyanakkor nem tudni, hogy a Microsoft hogyan képzeli majd a Windows 10 továbbfrissítését (legalábbis fizetős formában), hiszen már bejelentették, hogy terveik szerint ez az utolsó Windows fő verzió és hiába várunk majd a 11-es verziószámot viselő kiadásra.

windows-10

Persze ne gondoljuk, hogy ezt a sikert nem övezték botrányok, sokakat ugyanis felháborított, hogy a Microsoft a háttérben letölti a Windows 7-et vagy Windows 8-at futtatók gépére a Windows 10-et és a beállításoknak hála a rendszer mindent megtesz annak érdekében, hogy a felhasználó telepítse a frissítést.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés