Connect with us
Hirdetés

technokrata

Létezik hatékony megoldás az agresszív rovarkárosítók ellen?

rovarkárosítók biológiai rovarölők kertészet

LifeStyle

Létezik hatékony megoldás az agresszív rovarkárosítók ellen?

Létezik hatékony megoldás az agresszív rovarkárosítók ellen?

Rengeteg kerttulajdonos szembesülhetett azzal az elmúlt években, hogy számos rovarkárosítóra szinte semmilyen hatással sincsenek a rovarirtószerek. Ennek magyarázata az, hogy idővel immunissá váltak e készítményekkel szemben.

Mi a megoldás?

A Csodakertész Barna Faiskola növényvédő szerei segítségével viszont eredményesen fel lehet venni a harcot ezekkel a kártevőkkel. A neem diófa Ázsiában őshonos, illóolajában pedig olyan bioaktív anyagok vannak, amely rovarriasztó hatással is rendelkezik, emellett még baktérium- és gombaölő hatásáról is ismert. Indiában már jó ideje alkalmazzák olaját rovarölőként.

Nagyon hatásosak a biológiai rovarölő szerek

Az olyan biológiai rovarölők, mint amilyen a NeemAzal, bátran használhatók ellenőrzött ökológiai gazdálkodásban is, hiszen természetes összetevőkből készülnek. Rendkívül hatásos e készítmény a szívó és rágó szájszervvel rendelkező kártevőkkel szemben egyaránt.

A NeemAzal a levelek felületén tanyázó rágó bogarak ellen eredményesen használható, mint amilyen a krumplibogár, a kukoricabogár vagy a növényevő poloskák, amelyek sok bosszúságot okoznak idehaza, ezek közé tartozik az Afrikai vándorpoloska és a Márványpoloska is. Bevethető a szer tovább a hernyók, aknázómolyok, legyek lárvái, levéltetvek, lisztecskék és növényevő atkák ellen is, sőt, a tripszekkel szemben is hatásosnak bizonyul.

Jó hír, hogy a hasznos élő szervezetek közül nem okoz problémát a NeemAzal használata a katicabogarak, ragadozó atkák és fürkészdarazsak számára sem. Fontos azonban leszögezni, hogy virágzó növényre nem szabad rápermetezni.

Nem lehet mindent a természetre bízni

Vannak, akik nem használnak sem vegyszereket, sem biológiai készítményeket a növényeik megóvása érdekében. Sajnos azonban nem lehet mindent a természetre bízni, vannak olyan helyzetek, amikor igenis be kell avatkozni.

A kajszi levéltetű leküzdése NeemAzal használata nélkül szinte lehetetlen. Egy nagyon agresszív fajról van szó, amely rendkívül gyors ütemben szaporodik, és ha nem cselekszünk, akkor nemcsak az adott évi terméstől kell búcsút vennünk, hanem kipusztulhat az egész fa is. A levelek deformálódása csalhatatlan jele a kajszi levéltetű jelenlétének.

Az Afrikai vándorpoloska és a Márványpoloska szintén rendkívül elterjedt már idehaza. Könnyen össze lehet keverni a kártékony hatásuknak eredményét a monília fertőzéssel. Közelebbről megvizsgálva a cseresznyecsokrokat kideríthető, hogy rejtőznek-e ott poloskák. Ha megjelennek, akkor tíz naponta kell permetezni NeemAzallal a növényeket. Előszeretettel támadják a poloskák ezen fajai a paradicsomot, a babot, a cukkinit, de még az őszibarackot is.

A földi bolha miatt sokan lemondtak már a káposztafélék termesztéséről. A kelkáposzta, karalábé, karfiol és a brokkoli leveleiben hatalmas lyukakat rágnak ezek a bosszantó lények, ám a készítménnyel történő kezelésük megoldást jelent a problémára. Fontos azonban, hogy egészségvédelmi okokból tartsuk be a szer használati útmutatóját.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés