Connect with us

Hirdetés

technokrata

Varázsoljunk pillanatok alatt meleget a kocsiba!

ülésfűtés autóba utólag beszerelve

LifeStyle

Varázsoljunk pillanatok alatt meleget a kocsiba!

Varázsoljunk pillanatok alatt meleget a kocsiba!

Habár időnként már jelét adja a tavasz, hogy hamarosan beköszönt, bizony még utánunk nyúl a tél is erős karmaival, s valljuk be, egészen a csontunkig tud hatolni a hideg egy-egy fagyos reggelen, mikor beülünk az autóba, hogy járassuk kicsit a motort, befűtsük a belső teret, illetve letisztítsuk az ablakokat.

Nincs gyári ülésfűtés?

A teljes beltér felmelegítésére irányuló nemes szándék igazán dicséretes, ám pillanatok alatt sajnos nem tud eredményt felmutatni. Hogy lehet mégis komfortosabb, illetve elviselhető a zimankó addig is, míg kellemesebbé válik a hőmérséklet? A Metroman.hu az autóelektronika kategóriáján belül utólagosan beépíthető ülésfűtéseket és ülésszellőztetést is kínál, amellyel kényelmesebbé tehető az autóban való utazás.

Mit kínál az ülésfűtés?

Nyilván ez a gyártmánytól is függ. A Kiyo Carbon1 karbonszálas és beépíthető modell például a nagy méretű fűtőlapoknak köszönhetően valóban egy szempillantás alatt átmelegszik, így pedig már bennünket sem fog annyira kínozni a kedvezőtlen klíma.

A karbon szövetszál egyáltalán nem sérülékeny, viszont egy rugalmas, s extra lapos kivitelben is nagyszerűen működő fűtést lehetővé tévő anyag, amelyet ráadásul könnyedén méretre is tudunk vágni. Egyszerűen a gyári kárpit alá tehető, így nem fog esztétikailag sem zavaró hatást kelteni, s még az elcsúszkálástól sem kell tartani.

A kapcsolókat is a meglévő gyári üres kapcsolóhelyek egyikére telepíthetjük, de az ülés melletti B oszlop műanyag burkolatában is helyet kaphat. Teljesen univerzális megoldás, így nem függ a gépjármű típusától az, hogy tudjuk-e használni.

Az ülésfűtés előnyei

Már említettük a téli fagyos reggeleket, amikor kénytelenek vagyunk már indulás előtt rászánni némi időt arra, hogy a kocsink is menetkész állapotba kerüljön. Jellemzően ilyenkor a fűtés energiáját az üvegfelületekre, közülük is általában a legfontosabbra, a szélvédőre koncentráljuk. Igen ám, de így még lassabban érezzük meg a hatékonyságát a benti fűtésnek, annak ellenére is, hogy a maximumon, a legnagyobb teljesítménnyel és hőfokon pörgetjük.

Ha ilyenkor beülünk a kocsiba megvárni az ideális körülményeket az induláshoz, nem kell fagyoskodnunk többé, feltéve, hogy rendelkezünk ülésfűtéssel. A kellemesen átmelegedett szövetre vagy bőrre ráülve átmelegednek a tagjaink, s máris nem fogunk fázni.

Nehezen induló napokhoz, az iskolát és a reggeleket annyira nem kedvelő gyerekeinkhez is optimális az ülésfűtés beszerzése, amellyel máris kiküszöbölhetünk egy problémát, amely kedvetlenebbé tudja tenni a nap elkezdését.

Az ülésfűtés nemcsak telente hasznos, hanem minden olyan időszakban, amikor fázunk, illetve túlságosan hűvösnek érezzük az ülésünket. A bőrfelületek csodálatosak, elegánsak, tartósak, ám ezeknek az érintése még kellemetlenebb lehet, ha egyébként kicsit hidegebb van, mint aminek örülnénk – éppen ezért bőrülésekhez mindenféleképpen javasolt az ülésfűtés beszerelése, akár utólagosan!


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés