Connect with us
Hirdetés

technokrata

Varázsoljunk pillanatok alatt meleget a kocsiba!

ülésfűtés autóba utólag beszerelve

LifeStyle

Varázsoljunk pillanatok alatt meleget a kocsiba!

Varázsoljunk pillanatok alatt meleget a kocsiba!

Habár időnként már jelét adja a tavasz, hogy hamarosan beköszönt, bizony még utánunk nyúl a tél is erős karmaival, s valljuk be, egészen a csontunkig tud hatolni a hideg egy-egy fagyos reggelen, mikor beülünk az autóba, hogy járassuk kicsit a motort, befűtsük a belső teret, illetve letisztítsuk az ablakokat.

Nincs gyári ülésfűtés?

A teljes beltér felmelegítésére irányuló nemes szándék igazán dicséretes, ám pillanatok alatt sajnos nem tud eredményt felmutatni. Hogy lehet mégis komfortosabb, illetve elviselhető a zimankó addig is, míg kellemesebbé válik a hőmérséklet? A Metroman.hu az autóelektronika kategóriáján belül utólagosan beépíthető ülésfűtéseket és ülésszellőztetést is kínál, amellyel kényelmesebbé tehető az autóban való utazás.

Mit kínál az ülésfűtés?

Nyilván ez a gyártmánytól is függ. A Kiyo Carbon1 karbonszálas és beépíthető modell például a nagy méretű fűtőlapoknak köszönhetően valóban egy szempillantás alatt átmelegszik, így pedig már bennünket sem fog annyira kínozni a kedvezőtlen klíma.

A karbon szövetszál egyáltalán nem sérülékeny, viszont egy rugalmas, s extra lapos kivitelben is nagyszerűen működő fűtést lehetővé tévő anyag, amelyet ráadásul könnyedén méretre is tudunk vágni. Egyszerűen a gyári kárpit alá tehető, így nem fog esztétikailag sem zavaró hatást kelteni, s még az elcsúszkálástól sem kell tartani.

A kapcsolókat is a meglévő gyári üres kapcsolóhelyek egyikére telepíthetjük, de az ülés melletti B oszlop műanyag burkolatában is helyet kaphat. Teljesen univerzális megoldás, így nem függ a gépjármű típusától az, hogy tudjuk-e használni.

Az ülésfűtés előnyei

Már említettük a téli fagyos reggeleket, amikor kénytelenek vagyunk már indulás előtt rászánni némi időt arra, hogy a kocsink is menetkész állapotba kerüljön. Jellemzően ilyenkor a fűtés energiáját az üvegfelületekre, közülük is általában a legfontosabbra, a szélvédőre koncentráljuk. Igen ám, de így még lassabban érezzük meg a hatékonyságát a benti fűtésnek, annak ellenére is, hogy a maximumon, a legnagyobb teljesítménnyel és hőfokon pörgetjük.

Ha ilyenkor beülünk a kocsiba megvárni az ideális körülményeket az induláshoz, nem kell fagyoskodnunk többé, feltéve, hogy rendelkezünk ülésfűtéssel. A kellemesen átmelegedett szövetre vagy bőrre ráülve átmelegednek a tagjaink, s máris nem fogunk fázni.

Nehezen induló napokhoz, az iskolát és a reggeleket annyira nem kedvelő gyerekeinkhez is optimális az ülésfűtés beszerzése, amellyel máris kiküszöbölhetünk egy problémát, amely kedvetlenebbé tudja tenni a nap elkezdését.

Az ülésfűtés nemcsak telente hasznos, hanem minden olyan időszakban, amikor fázunk, illetve túlságosan hűvösnek érezzük az ülésünket. A bőrfelületek csodálatosak, elegánsak, tartósak, ám ezeknek az érintése még kellemetlenebb lehet, ha egyébként kicsit hidegebb van, mint aminek örülnénk – éppen ezért bőrülésekhez mindenféleképpen javasolt az ülésfűtés beszerelése, akár utólagosan!


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés