Connect with us
Hirdetés

technokrata

A zuhanyfüggöny és a zuhanyajtó előnyei

zuhanyajtó zuhanyfüggőny előnyei

LifeStyle

A zuhanyfüggöny és a zuhanyajtó előnyei

A zuhanyfüggöny és a zuhanyajtó előnyei

Ott, ahol fürdés helyett a tusolás preferált, szinte biztos, hogy megtalálható egy zuhanyfüggöny vagy -ajtó. Még akkor is hasznos lehet ez a kiegészítő, ha fürdőkádunk van. Hiszen biztosan ismerős az a szituáció, amikor fürödni készülünk, de felmosással kezdünk. Legalábbis a kisgyermekes családok esetében ez rengetegszer előfordulhat. Ilyenkor a felmosás nem a napi takarítás részét képezi, hanem a “romeltakarítás” kategóriáját meríti ki.

Van úgy, hogy csak egy kicsit, de olyan is előfordul, hogy teljesen elúsztatja valaki a fürdőszobát. Ennek megelőzésére vannak praktikus megoldások! Létezik technológiai szempontból modernebb, illetve hagyományosabb verzió is. Tartson velünk, és megmutatjuk, melyek ezek!

A zuhanyajtó előnyei és hátrányai

A Global Viva Market zuhanyajtó kínálatában számos kivitelből választhat. Az előnyöket tekintve az elsődleges haszna természetesen a fürdőszoba padlójának szárazon tartása. Vagyis megakadályozza azt, hogy zuhanyzás során eláztassuk a helyiséget.

Nem csak a zuhanykabinok rendelkezhetnek ajtóval, mert vannak olyan modellek, amelyek a kádra is felszerelhetők. Ebből adódóan ez univerzális megoldás lehet akkor is, ha nincs fürdőkád, és akkor is, ha van.

A hártánya pedig a tisztán tartásánál jelentkezik, mert a vízkő bizony nem kíméli. Érdemes lehet bevezetni a napi rutinba azt is, hogy szárazra töröljük az ajtót, vagy legalább hetente vízkőtelenítjük. Mindenesetre ez a macera vele jár.

A zuhanyfüggöny előnyei és hátrányai

A legolcsóbb megoldás a fürdőszobai tócsák megelőzésére a zuhanyfüggöny. Talán ez a legnagyobb előnye is. Mellett szól még, hogy rendkívül olcsó, és nagyon változatossá teheti a fürdő kinézetét a különböző mintázatokkal.

Pozitívum még az is, hogy könnyen cserélhető. Csak le kell akasztani a rúdról, és már mehet is a helyére az új! Ennek köszönhetően gyakrabban van lehetőségünk arra, hogy a fürdőszobánk atmoszféráját is megváltoztassuk.

Azonban hátránya is van ennek a megoldásnak. Mégpedig a használatából eredően, mivel folyamatosan víz éri. Ezért gondoskodni kell arról, hogy gyorsan meg is száradhasson.

Hogyan válasszunk?

Természetesen a fürdőszobánk adottságai meghatározhatják a döntésünket. Elsősorban azonban azt kell fixálni, hogy milyen gyakran akarunk bajlódni a függöny vagy zuhanyajtó takarításával.

Mivel mindkét megoldásnak nagyjából ugyanaz a hátránya, így a kényelmi szempontok szerint is célszerű egyiket vagy másikat preferálni. A zuhanyfüggöny esetén nincs szükség az állandó vízkő elleni harcra, mert azon nem fog látszani. Egy mosás megoldhatja a problémát.

A zuhanyajtónál ugyan a takarítás sokkal aprólékosabb, azonban a fényt kevésbé veszi el a helyiségből, mert átlátszó. Még akkor is világosabb hatást kelt, ha homokfúvott.

Mindent figyelembe véve egyértelmű, hogy az előnyök bőségesen kárpótolnak minket a hátrányokért. Megéri beruházni egy zuhanyfüggönybe vagy -ajtóba, hogy ne kelljen minden nap vesződni a tócsákkal.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés