Connect with us
Hirdetés

technokrata

Itt egy hasznos útmutató egy feszültségstabilizátor webáruháztól

feszültségstabilizátor

LifeStyle

Itt egy hasznos útmutató egy feszültségstabilizátor webáruháztól

Itt egy hasznos útmutató egy feszültségstabilizátor webáruháztól

Mindennapjainkban, otthonaikban egyre több elektronikai eszközt használunk. Sokkal több áramot használ ma egy család, mint a korábban. Az egyre bővülő elektronikai eszközpark áramigényét azonban nem feltétlenül követik az otthonok áramellátása. Ezen segít a feszültségstabilizátor. Ismerjétek meg útmutatókból, hogy pontosan mit is tud egy feszültségstabilizátor.

Mire jó egy feszültségstabilizátor?

A klíma, a számítógépek, a mobiltelefonok, vagy akár az elektromos autók töltéséhez kiegyensúlyozott, stabil áramellátás szükséges. Azonban, ha a hálózaton érkező áram feszültsége nem megfelelő, akkor az megrövidítheti háztartási eszközeink életét. A feszültségstabilizátor megvédi az eszközt a meghibásodástól, úgy, hogy optimalizálja a hálózatról érkező áramot, azt állandó értéken tartja, így a háztartási eszköz nincs kitéve túlterhelésnek vagy a váltakozó feszültségnek.

Hogyan működik egy feszültségstabilizátor?

A nagy teljesítményű háztartási gépeink rendszerint a reggeli és az esti csúcsidőben igénylik a legtöbb áramot. Ezekben a napszakokban az áramellátás paraméterei akár 25-40%-kal is eltérhetnek a standard paraméretektől, túlfeszültséget gerjesztve a rendszerben. Ha az elektromos háztartási eszközeink nem a megfelelő áramellátást kapják megsérülhetnek a bementei áramköreink, akár az egész elektronikájuk kiéghet. A feszültségstabilizátor megakadályozza a feszültégingadozást és egyenletes áramellátást biztosít. Ez az óvó funkció abban az esetben is nagyon hasznos, ha olyan régi elektromos eszközt használunk, amely még nem a 240 V-ot is elérő hálózati áram használatára lett tervezve, hanem csak a 220 V-ra. A feszültségstabilizátor a feszültséget 220 V-on stabilizálja, így a régi készülékünket még sokáig használhatjuk biztonságosan.

A feszültségstabilizátor típusai

A vásárlók leggyakoribb félelme a feszültségstabilizátorral kapcsolatban, hogy a berendezés túl hangos és nagy helyet foglal el, így ellehetetleníti majd a mindennapjaikat. A gyártók ezért erre a problémára kiemelten figyelnek. A készülékek csendesen működnek, gyors válaszidővel rendelkeznek és ma már olyan kisméretűek, hogy bárhol el lehet őket helyezni. Háztartási célokra az elektromechanikus és elektronikus feszültségstabilizátorokat ajánlják, a harmadik típust a ferromágneses készülékeket ipari környezetben használják nagy teljesítményű villamosmotorok vagy szerszámok esetében.

A feszültségstabilizátor kiválasztása

A stabilizátor kiválasztása előtt, jó, ha profi szakemberek tanácsaira hallgatunk. Sokaknak segített már a tájékozódásban a Profibarkács feszültség stabilizátor kisokosa. A kiválasztásnál legfontosabb a teljesítmény és a megfelelő feszültség ellenőrzése, továbbá figyelembe kell venni a fázisok számát, a válaszsebességet, a túlterhelés elleni védelmet és a csatlakozási módszert. A kisokos útmutatója, vagy a Profibarkács szakembereinek tanácsa alapján biztos, hogy a legmegfelelőbb készüléket választjátok majd ki jelentősen meghosszabbítva ezzel háztartási készülékeitek élettartamát.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés