Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezzel töltik az időt a magyarok, ha vendég van náluk

magyarok

LifeStyle

Ezzel töltik az időt a magyarok, ha vendég van náluk

Ezzel töltik az időt a magyarok, ha vendég van náluk

Szabadidejükben a magyarok többnyire tévét néznek vagy zenét hallgatnak, és ezt jellemzően a vendégeik társaságában is folytatják – mutat rá a Samsung reprezentatív felmérése.

A szórakoztató elektronikai eszközök közül legtöbben a televíziót használják vendégség alkalmával: a készüléket a vendéglátók több mint fele be szokta kapcsolni az esetek legalább felében, és úgy tűnik, a technológia kínálta lehetőségeknek köszönhetően a házibulik lelke a konyhából lassan a képernyő mellé költözik.

A filmekből ismerős hatalmas házibulikkal lehet, hogy ritkábban találkozunk itthon, de emiatt még nem fog unatkozni az, akit Magyarországon vendégségbe várnak.

Kis társaság, nagy hangulat

A Samsung kutatásából kiderül: inkább a családias, kisebb létszámú vendégségeket részesítik előnyben a magyarok, a legtöbben csak néhány, öt vagy ennél kevesebb vendéget szoktak meghívni otthonukba. Ennél nagyobb társaság a házigazdák csupán 16%-ánál jellemző. A találkozók leginkább elmaradhatatlan része a beszélgetés, a vendéget fogadók közel kétharmada számolt be arról, hogy szinte mindig baráti társalgás vagy mély beszélgetés a találkozó apropója, központi eleme (64% mindig, összesen 85% mindig vagy gyakran). A közös étkezés, ha nem is mindig (32%), de gyakran (31%) előfordul, és az ételek közös elkészítése is népszerű program.

Ugyanakkor, míg az idősebbek (50-65 korosztály) egyedül a beszélgetést említették az átlagosnál nagyobb arányban (91% gyakran, szinte mindig), a fiatalabbak (18-34 korosztály) magasabb arányban választják vendégség során közös programként a társasjátékot (35%), a bulizást (25%), a videójátékozást (19%), az éneklést (17%) vagy a sportprogramok nézését (14%), vagyis úgy tűnik, a régi mondás ellenére a buli lelke már nem feltétlenül a konyhában van.

A zene az kell

Van persze, ami nem változik! Zene nélkül például továbbra is sokaknak elképzelhetetlen a baráti összejövetel, de itt is eltérnek a szokások a fiatalabb és az idősebb korosztály körében. A 18-34 évesek 49%-ánál gyakran szól a zene a vendégség során, az 50-65 évesek körében ez az arány alacsonyabb, mindössze 22%. A társas események során a házigazdák többsége (54%) bekapcsolja vagy bekapcsolva hagyja a televíziót, így az összejövetel apropóját (pl. sportközvetítés- vagy filmnézés) vagy háttérzaját többnyire a tévé adja.  A tévékészüléket a vendéglátók 41%-a zenelejátszásra használja, filmet 29%-, sorozatot 22%-ban néznek a társaságok.

A képernyő marad

A sportközvetítések is népszerűek, jelentősebb az eltérés a nemek között: a férfiak 23%-a, a nők 9%-a néz meccset társaságban. Fotókat, képeket a megkérdezettek 20%-a, videókat 18%-a gyakran néz vendégeivel a televízión, koncerteket, zenei közvetítéseket pedig 11%. Mivel a társaságok jellemzően a képernyő köré csoportosulnak, egy magas minőségű szórakozást biztosító készülék új szintre emelheti a vendégség hangulatát. A Samsung Neo QLED televíziók például moziszerű képminőséget kínálnak otthonunkban, mindezt térhatású Dolby Atmos hangzással. Ráadásul a rendkívül vékony, Infinity One kialakításukkal a készülékek belesimulnak a környezetükbe, így több szabad tér marad akár táncmozdulatoknak is!

És ha már tánc: a zenehallgatáshoz a Samsung hangprojektorok nemcsak Bluetooth-os hangszóróként adhatnak alapot egy bulihoz, de a Neo QLED tévékkel összekapcsolva, a Q-Symphony funkciónak köszönhetően még jobb térhatású hangélményt nyújtanak. Pillanatok alatt koncertélmény teremhet akár a nappaliban is a Samsung Sound Tower segítségével, kétirányú hangzással, beépített mélynyomóval, LED fényekkel és a hozzátartozó applikációval könnyen előcsalogatja a feltörekvő DJ jelölteket.

Ha pedig másik szobába vinnénk a házibulit, abban a Samsung The Freestyle lehet a segítségünkre: a hordozható projektorral nincs szükség vetítővászonra, de még fehér falra sem, mert a környezeti tényezőket elemezve a készülék úgy módosítja a vetített képet, hogy a felhasználók szinte bárhol élvezhessék kedvenc tartalmaikat.

A Samsung felmérése nem csak arra mutat rá, hogy ma Magyarországon az egyik leggyakoribb és legszélesebb körben végzett otthoni szabadidős elfoglaltság a tévénézés, filmnézés és a zenehallgatás, amely tevékenységek a vendégségek során is kiemelt szerepet töltenek be. Hanem arra is rávilágít, hogy a felmerülő igényeket akár egy okos tévékészülék is ki tudja elégíteni a naprakész és változatos funkcióknak köszönhetően.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés