Connect with us

Hirdetés

technokrata

5 gyakori hiba, amit kezdő horgászként elkövethetsz

sneci kezdő horgász

LifeStyle

5 gyakori hiba, amit kezdő horgászként elkövethetsz

Még csak most ismerkedsz a horgászat művészetével? Jó helyen jársz! A Sneci horgász webáruház most összegyűjtötte az 5 leggyakoribb hibát, amit zöldfülű pecásként elkövethetsz a parton.

1. Nem ismered az ellenfelet

Mindig tudd, hogy mi a célhalad! Csak ennek tudatábanléphetsz a következő szintre, tehát választhatod ki a megfelelő technikát, felszerelést, csalit és horgászhelyet. Ha ismered a bot másik oldalán lévő ellenfeledet, sokkal könnyebb lesz horogra keríteni, becserkészni. Tájékozódj, kérdezz tapasztaltabb horgászoktól, vagy nézz szét a Sneci magazin cikkei között, rengeteg hasznos információhoz juthatsz a különböző fajokról.

2. Nem a megfelelő felszerelést, módszert választod

Elképesztő mennyiségű horgásztechnika létezik, melyek mindegyikét idővel és sok gyakorlással Te is magadénak tudhatsz. A fenekezés, pergetés, bojlizás, műlegyezés, vagy akár a mártogatás-tapogatás, kuttyogtatás módszerét is elsajátíthatod, az azonban fontos, hogy kezdésként egy egyszerű, de nagyszerű technikát válassz (természetesen a célhaladnak megfelelően). A feeder és úszós módszer tökéletes választás lehet, ha még csak most kóstolnál bele a horgászat igazi ízébe. Egyszerűbb, kevesebb energiát és kiegészítőt igénylő technikákról van szó, melyekkel gyorsan felveheted a horgászat fonalát.

3.  Nem fordítasz elég időt a csali kiválasztására

A célhal és a felszerelés kiválasztása után valószínűleg rögtön a csalik tengerébe ugrottál. Hatalmas a választék és a rengeteg méret, íz, kialakítás mind elbizonytalaníthat. A nem átgondolt csaliválasztás azonban nem vezethet túl nagy sikerekhez. A Sneci csali és etetőanyag kínálatában elmerülve nem lesz nehéz kiválasztanod a megfelelő darabokat, keresőjük segítségével konkrét fajokra specializált csomagokra is rákereshetsz.

4. Nem figyelsz a részletekre

A horgászat sikerességét rengeteg tényező befolyásolhatja: az évszak, a hőmérséklet, a napszak, a szél iránya és erőssége, a vízállás, a víz hőfoka, a víz tisztasága, a légnyomás emelkedése vagy esése, a légköri frontok, a kiválasztott szerelék, a használt horgásztechnika és persze a csali. A horgászat nem a horog bedobásától kezdődik, már az előkészületek során nagy hangsúlyt kell fektetned a körülményekre. Minden egyes pont hatással lehet az eredményességre, körültekintőnek és előrelátónak kell lenned.

5. Nem vagy elég türelmes

Ha már az első horgászkalandod során sikerélményekkel és hasznos tapasztalatokkal gazdagodva szeretnél elbúcsúzni a vízparttól, teret kell adnod a türelemnek, mint alapvető tulajdonságnak. A jó pecás ismérve a tudásvágy, a kitartás és a végtelen türelem, így válhatsz igazi horgásszá.

Vesd bele magad a Sneci habjaiba és tanuld meg a horgászat csínját-bínját a legjobb felszerelésekkel!


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés