Connect with us

technokrata

A csodás kert titka a jó kerti szerszám

jó kerti szeszám ásó

LifeStyle

A csodás kert titka a jó kerti szerszám

A csodás kert titka a jó kerti szerszám

Ha olyan szerencsés helyzetben van valaki, hogy kertet művelhet és saját terményeket tehet a maga és a családja asztalára, annak számos hasznos szerszám lapulhat a kamrájában. Hiszen ezek, azaz a metszőollók, ágvágók, ültetők, gereblyék, ásók, ollók, fűszegélykések, permetezők és persze a gazda hozzáértése is kell a gazdag és finom termés eléréséhez.

A jó és megfelelő eszközökkel hatékonyabbá, könnyebbé, gyorsabbá teheti mindenki a kerti munkákat. Az ásó például alapvető eszköznek számít, nagy segítség, ha megfelelően és helyesen használják.

Az ásó nem hiányozhat egyetlen kertből sem

Az M Tools webáruház a Spear & Jackson ásók igen gazdag választékát kínálja. Ezt az ismert kerti szerszámot nagyon sokan szinte válogatás nélkül mindenféle földmunka elvégzéséhez használják. Pedig az ásó igazából egy speciális célszerszám.

A kertművelésben kifejezetten abban az esetben ajánlott használni, amikor a gazdák és a hobby kertművelők meg akarják vele lazítani a talajt, vagy mindenféle méretű lyukakat akarnak kiásni a segítségével. Emellett pedig nagyon jól alkalmazható még a különféle kiásott vagy más helyről átpakolt talajtípusok összekeverésére is. Ám lapátként is van, aki szereti elővenni és használni.

Kertészásó, a hatékony segítőtárs

Talán nem is gondolta volna, de igen sokféleképpen lehet az ásókat csoportosítani. A legelterjedtebb persze a mindenki által jól ismert klasszikus ásó, amely általában jó választás szokott lenni általános földmunkához. A Spear & Jackson igen megbízható márka.

Azonban a kertészásó, amely lényegében ötvözi a lapát és az ásó tulajdonságait, alkalmasabb a talajrendezéshez, sík felületek képzéséhez. Emellett nagyon jól jön akkor, ha a kiásott földet át kell pakolni az egyik helyről a másikra.

Ezeknek az ásóknak az alakja nem háromszög, hanem inkább téglalap, és nagyon gyakori, hogy kovácsoltvas vagy szénacél a fejüknek az anyaga. A legtöbb esetben fa nyél tartozik hozzájuk. Sokkal több földet lehet ezzel az ásótípussal megmozgatni egyszerre. No de miért kapható ennyiféle kertészásó például az M Tools kertészeti áruházban?

Hogyan válasszon?

A kerti munkák nem minden esetben látványosak, ám nagyon lényeges, hogy helyesen és a kellő időben végezze azt el a gazda. A gazda számára pedig az nagyon lényeges, hogy az adott munkát a lehető legkisebb energiabefektetés mellett a legnagyobb hatásfokkal végezze el.

Az ideális kertészásó nem nehéz, hisz földet mozgatnak vele, tehát a plusz súly kerülendő. Sokan szeretik, ha az ásón van rálépő, mert nagyobb erőkifejtést tesz lehetővé, mélyebbre lehet hatolni a földbe, ha a gazda rányom a lábával. A nyél legyen tökéletesre csiszolt és megfelelő hosszúságú, hogy kényelmes legyen vele dolgozni, ne kelljen görnyedni, hanem folyamatosan lehessen haladni.

A nagyobb fejű ásóval ugyan gyorsabban és látványosabban lehet dolgozni, ám nehezebb lehet vele a talaj lazítása. Egy jó ásó nagy kincs a kertekben, főleg akkor, ha időnként még jól meg is élezik.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

dreame robotporszívó

Office

Érkezik a PaperOffice az ASUSTOR NAS-ra

2024. augusztus 26. hétfő
bluetooth hangprojektor sound bar

Kütyük

Milyen hangszórót válasszunk?

2024. augusztus 24. szombat

Kütyük

Támogatás az Overland Tandberg RDX QuikStor USB 3.0-hoz

2024. augusztus 21. szerda

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés