Connect with us

technokrata

Huawei AX3: új WiFi 6 szabványú router

huawei AX3 wifi 6

Kütyük

Huawei AX3: új WiFi 6 szabványú router

Huawei AX3: új WiFi 6 szabványú router

Bemutatták a Huawei AX3 WiFi 6 szabványokat is támogató routert. A Huawei Technologies vállalat technológiája az eddigi 5G fejlesztésekben szerzett tapasztalatait felhasználva zavartalan chipszintű együttműködést lehet létrehozni a router és számos más eszköz között. A Huawei tízmillió dollárt fektetett kifejezetten routerekben használt chipek fejlesztésébe, továbbá létrehoztak egy WiFi képesség-központot is a routerek szigorú teszteléséhez.

Szupergyors hálózat és könnyített hozzáférés, amit a falak sem állítanak meg

A Huawei AX3 routereket a Huawei saját Gigahome processzorával és Gigahome WiFi 6 chipkészletével szerelte fel. A Huawei multi-chip technológiájának köszönhetően a Huawei AX3 „WiFi 6 Plus” dupla hálózati sebességet biztosít, fejlett, akár falakon is áthatoló képességgel, amennyiben más Huawei WIFi 6 termékekkel együtt használják. A Gigahome Wi-Fi 6 lapkakészlet ugyanis a frekvencia sávszélességét 160 MHz-re javította.

A Huawei AX3 sorozat négymagos verziója támogatja a Huawei Share-t is. Egy Huawei telefon megérintésével – amelyen az NFC engedélyezve van a router NFC észlelési területén –, a felhasználó jelszó megadása nélkül csatlakozhat a WiFi hálózathoz.

Az exkluzív, dinamikus keskenysávú technológián kívül a négymagos verzió négy független jelerősítőt tartalmaz (a kétmagos verzió esetében kettőt), lehetővé téve Mesh-hálózat létrehozását több Huawei routeren, amellyel egymás jelét felhasználva még nagyobb területre továbbítják a jelet. Ezzel támogatják a vezeték nélküli, vezetékes és hibrid vezeték nélküli + vezetékes hálózatokat is, amelyek kiterjesztik a hálózathoz való hozzáférést minden háztartás vagy vállalkozás számára.

huawei ax3 router

A biztonság a legfontosabb

Az AX3 négymagos verziójának készítésekor a biztonság is fontos szempont volt; az eszköz magában foglalja a Huawei HomeSec biztonsági védelmet is. A készülék Gigahome négymagos chipjébe egy független biztonsági zónát (TEE-megbízható végrehajtási környezet) építettek be, a TrustZone biztonsági megoldást pedig a mikrokernelből építették ki. Ez a megoldás elnyerte a Common Criteria, a világszerte elismert informatikai terméktanúsító szervezet 5-ös értékelési szintű (EAL5) tanúsítványát.

Az 5G-s tapasztalatok hasznosnak nyilvánultak a routerek fejlesztésében is

A Huawei 5G-ben szerzett tapasztalatainak köszönhetően jelentős mértékben hozzájárult a WiFi 6 szabvány fejlesztéséhez. A Huawei nemcsak olyan termékeket kínál, amelyek támogatják a Wi-Fi 6 szabványokat, hanem a saját fejlesztésű Gigahome WiFi chipjeivel integrálja az egyedi chip-együttműködési technológiákat is.

A zökkenőmentes intelligens, összekapcsolt élet megteremtése érdekében a Huawei közép- és hosszú távú stratégiát kínál a következő 5–10 évre: a vállalat  „1+8+N” stratégiájában az 1 az okostelefonokat mint a legfontosabb termékeket jelenti, a 8 a további nyolc kategóriát, többek között tableteket, hordozható eszközöket és például a WiFi routereket is, amelyek kulcsfontosságú szerepet töltenek be összekötő központokként, míg az N a tágabb értelemben az infó-kommunikációhoz kapcsolódó termékek csoportját alkotja.

A Huawei tízmillió dollárt fektetett kifejezetten routerekbe szánt chipek fejlesztésébe. A szoftver és a hardver kombinációjával a chipek alsó rétegében a Huawei kiküszöbölte a képfagyással, késleltetésekkel és leválasztásokkal kapcsolatos problémák több mint 80 százalékát. A Huawei Kínában épített egy WiFi képesség-központot is, amely a globális routeripar legszigorúbb tesztkörnyezetét kínálja, ami azt jelenti, hogy a Huawei-termékek szigorúan tesztelhetők, mielőtt a fogyasztók rendelkezésére állnának.

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

huawei

Dotkom

Teljesen megújul a Huawei közösségi oldala

2021. január 25. hétfő

Dotkom

Az alaprendszerek újjászületése

2021. január 25. hétfő
eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone

Műszaki Magazin