Connect with us

Hirdetés

technokrata

A digitális telefon halála erősen eltúlzott …

Kütyük

A digitális telefon halála erősen eltúlzott …

A digitális telefon halála erősen eltúlzott …

Az IP-alapú kommunikáció a róla szóló hírek címszavai alapján látszólag már uralja a világot, de az üzleti életben használt digitális telefonok aránya és népszerűsége továbbra is jelentős. A digitális telefonok üzleti életben bekövetett haláláról szóló jelentések nagyon eltúlzottak, hasonlóan Mark Twain sokszor idézett gondolatához: „A halálomról szóló hírek erősen túlzóak” (Mark Twain).

 

Panasonic kx dt635

Mit kínálnak a digitális telefonkészülékek az üzleti élet számára?

Ha a tényeket nézzük, akkor valójában a digitális trendekről szóló előrejelzések szerint 2024-ben továbbra is a globális irodai telefonok 20% -át fogják képviselni a digitális készülékek. Számos vezető készülékgyártó továbbra is új modelleket, újításokat vezet be a digitális készülékeknél, hasonlóan az IP-alapú modellekhez. Ha közelebbről megvizsgáljuk a tényeket, akkor számos logikus érv sorakoztatható fel, hogy miért maradhat a digitális telefon sok vállalat számára a kiválasztott platform a telefonos kommunikációra.

Nem tört meg …

Az elmúlt évtized sok vállalkozás számára nehéz volt. Lassú volt a kilábalási időszak a pénzügyi válság után és úgy tűnik, hogy ezek a gazdasági kihívások folytatódni fognak. A digitális telefonkészülékek megbízható működését biztosító háttérszolgáltatások továbbra is nap, mint nap garantálják a stabil, üzembiztos hátteret.

Bár a felhőn keresztüli átállás az IP-alapú rendszerekre vagy az egységes kommunikációra vonzónak tűnik, a telekommunikációs rendszerük korszerűsítését fontolgató vállalatok gyakran mégsem szavaznak a változtatásra. Alaposan meggondolandó, hogy érdemes-e váltani, megéri-e befektetni jelentős összegeket egy teljesen új telekommunikációs rendszer kiépítésébe, az irodák, telephelyek átvezetékezésébe, az összes kapcsolódó költséggel együtt, hogy IP-alapú platformot használjanak. Vagy frissítse a cég a már meglévő digitális alközponti rendszert és maradjon a bevált, jól működő rendszerénél, és egyszerűen csak cserélje le a digitális telefonkészülékek egy részét nagyobb tudású eszközökre.

Sok szervezet, vállalat számára tökéletes megoldás lehet a digitális telekommunikációs rendszerükhöz való ragaszkodás, ami üzleti szempontból is kifejezetten megérheti. A meglévő rendszer korszerűbb alközponttal és modernebb digitális kézibeszélőkkel történő frissítése továbbra is jóval kisebb pénzügyi befektetés, mint az IP-rendszerre való teljes átállás. A meglévő rendszer megőrzésével fejlesztési költségeket lehet megtakarítani, így lehetővé válik a vállalat számára, hogy maximálisan kihasználja a korábbi beruházását, eszközeit. Egy vállalat például ötéves digitális telefon-rendszerének meglévő funkciói és képességei jellemzően több mint elegendőek a legtöbb üzleti igényhez. A digitális kommunikációs eszközök emellett jellemzően alacsonyabb áron szerezhetők be, mint az egyenértékű IP-készülékek.

A legújabb tervek

Ráadásul a digitális telefonkészülékek legújabb típusai ergonómiailag jól megtervezett kivitelezésben kínálnak kényelmes és jól használható irodai, munkaasztali telefon-kommunikációs lehetőséget a felhasználók részére. A nagy gyártók által bevezetett új digitális sorozatok gyakorlatilag ugyanúgy néznek ki, mint az IP-készülékek, nagyméretű színes LCD kijelzővel, intuitív működéssel és testreszabási lehetőségekkel. A Panasonic készülékek ennek a koncepciónak a jól működő bizonyítékai, például a gyártó nemrégiben bemutatott elegáns és modern megjelenésű digitális asztali telefonjainak legújabb sorozata, a KX-DT6. A Panasonic KX-DT680 és a Panasonic KX-DT635 típusú digitális készülékek tökéletesen biztosítják, hogy a vállalat alkalmazottai hozzáférjenek a legújabb technológiai fejlesztésekhez. A készülékeke az IP-társaikhoz hasonló élményt nyújtva biztosítanak stabil, jól működő kommunikációs lehetőséget.

A Panasonic KX-DT680 jól látható LCD színes kijelzőjén a vállalati kommunikációs célokhoz igazodva az információk könnyen importálhatók a képernyőre, megfelelő testreszabási lehetőségeket biztosítva. A 48 funkcióbillentyűs asztali telefont könnyű telepíteni, használni és karbantartani.

Panasonic KX DT635 digitális telefonkészülék és Panasonic KX DT680 digitális telefonkészülék

A megbízhatóság kulcsfontosságú

A telekommunikációs szolgáltatás megbízhatósága és minősége minden vállalat számára kiemelten fontos szempont, és továbbra is kulcsfontosságú érv a digitális eszközök számára. A digitális telefonok százalékos aránya továbbra is igen jelentős azokban a régiókban, ahol a szélessávú hálózatokhoz való megbízható és költséghatékony hozzáférés bevezetése lassan valósult meg.

A vállalkozásoknak jellemzően van egy megbízható külső partnere, aki támogatja a cég telekommunikációs igényeit. A kommunikáció stabil működése kritikusan fontos mindennapi funkció. Érdemes megfontolni, hogy megéri-e kockáztatni az átállási időszakot és a bizonytalanságot, vagy csak egyszerűen meghosszabbítani a meglévő szolgáltatási és/vagy jótállási szerződést és könnyen kivitelezhetően frissíteni az asztali kézibeszélők cseréjét egy már meglévő, megbízható beszállítóval.

Panasonic kx dt680

A digitális megmarad

Bár az IP-telefonok növekedése az üzleti életben várhatóan folytatódni fog az elkövetkező években is, ennek ellenére a digitális kézibeszélők továbbra is makacs riválisok maradnak. A kereskedelmi- és funkcionalitási igények, valamint a beruházási költségek mérlegelése után az üzleti életben használt digitális telefonok aránya és népszerűsége továbbra is jelentős marad a következő években is, így a digitális telefonok üzleti életben bekövetett haláláról szóló jelentések nagyon eltúlzottnak tűnnek még egy ideig…

 

 

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés