Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Mobil TV Magyarországon

Alkalmazások, szoftverek

Teszt: Mobil TV Magyarországon

A Vodafone tesztelői imádták a mobiltévét.

A Vodafone jóvoltából közel százan vehettek részt a mobil szolgáltató DVB-H alapú magyarországi mobiltévés teszt-szolgáltatásában, mely 2008. januárjában ért véget. A mobiltévé-teszt során a kiválasztottak 11 televíziós csatornát, köztük az RTL Klub és a TV2 műsorait is napi 24 órában követhették mobilkészülékükön.

A Vodafone tesztelőinek kifejezetten tetszett a kép- és hangminőség (93 %, illetve 81 % nyilatkozott pozitívan), míg a szolgáltatás minőségének egészével is a válaszadók két-harmada nagyon elégedett volt. A tesztelők megelégedéssel használták a kapcsolódó szolgáltatásokat is, köztük az elektronikus programújságot és a kedvenc filmekre, sorozatokra emlékeztető funkciót. Pozitív tapasztalatokat szereztek az interaktív szolgáltatások kínálatáról is, sokan szavaztak a kedvenc zenei klipekre és tartalmakat is többen töltöttek le.

A kérdőíveket kitöltők közel 80 %-a otthon és munkahelyen, míg 63 %-uk utazás közben is kipróbálta, és gond nélkül használta a mobiltévés készüléket. A napszakok tekintetében a tesztelők a legtöbb időt délután (92 %) és este (97 %) szánták a mobiltévés adásokra. A mobiltévé-képes Nokia készülékek szintén elnyerték a tesztelők tetszését, bár jelenleg még elég szűkös a kínálat az ilyen típusú telefonokból.

˝Örülünk a pozitív fogadtatásnak. A tesztelők visszajelzései alapján egyértelműen van igény a mobiltévés szolgáltatásokra. Természetesen a most megszerzett tapasztalatok alapján a szolgáltatást a valódi kereskedelmi indulásra még tovább kívánjuk fejleszteni˝ – mondta dr. Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

A tesztet az Antenna Hungária, a Nokia, a T-Mobile és a Vodafone közösen indította, mely során 2-300 tesztelő több héten át követhette 11 televíziós csatorna műsorát Nokia N77 és N92-es készülékeken. A Vodafone Magyarország egyébként már jelenleg is nyújt a Vodafone Live!-on más, úgynevezett streaming technológián alapuló mobiltévés szolgáltatást. A 3G Mobil TV előfizetői többek között az RTL Klub és a tv2 speciálisan mobilkészülékre kialakított adásait, valamint a Hír TV élő adását követhetik telefonjukon. A három csatornából álló alapcsomag megrendelése esetén most csak az adatforgalmi díjat kell fizetni, havidíj nélkül.



Szólj hozzá!

További Alkalmazások, szoftverek

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés