Connect with us
Hirdetés

technokrata

150 laptop dolgozik a jövő autójának csomagterében

Garázs

150 laptop dolgozik a jövő autójának csomagterében

Elképesztően erős az Nvidia önvezető autókba fejlesztett rendszere.

A jövő egyre inkább az önvezető autóké lesz, egy ilyen jármű azonban elképesztő számítási kapacitást igényel, hiszen az út minden szegletére oda kell figyelnie a biztonságos közlekedés érdekében. Nem véletlen, hogy az informatikai vállalatok már gőzerővel dolgoznak az ezekhez szükséges rendszerek kifejlesztésén.

nvidia1

Köztük van az Nvidia is, amely most részletesen is bemutatta a már januárban leleplezett, kifejezetten az önvezető járművekbe készített  Drive PX2 rendszerét. Az újdonság elképesztő erővel bír, hiszen a hatmagos, 64 bites processzor mellé egy 256 magos grafikus chip került, amelynek számítási teljesítménye 1,5 teraflops. Ez azt jelenti, hogy egyáltalán nem okoz gondot számára a 4K felbontású anyagok dekódolása,   ekkora felbontású felvételeket 60 képkocka/másodperc sebességgel dolgoz fel. Az Nvidia igen büszke is erre, szerüntük a rendszerük olyan erős, mint 150 darab Apple MacBook Pro.

nvidiamacbook

Nem véletlen, hogy az autógyártók rákaptak a fejlesztésre, már több mint 80 vállalat illetve kutatóközpont kísérletezik a Drive PX2 segítségével. Köztük van a Volvo is, a svéd gyártó pedig élesben is próbára teszi az Nvidia újdonságának képességeit, hiszen az Uber számára készített, önjáró XC90-es SUV-okban is ez az egység dolgozik.

Forrás: Origo



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés