Connect with us
Hirdetés

technokrata

6 hasznos tipp, hogy hogyan faragj le a költségekből nyáron!

költség lefaragás

LifeStyle

6 hasznos tipp, hogy hogyan faragj le a költségekből nyáron!

Kép forrása: Getty Images

6 hasznos tipp, hogy hogyan faragj le a költségekből nyáron!

A nyár a kikapcsolódás, az utazás és a feltöltő programok ideje, ezek azonban gyakran komolyabb költségekkel járnak. Ha nem szeretnél nagyobb kiadásokat, ugyanakkor az élményekről sem mondanál le, néhány egyszerű tipp segíthet, hogy hatékonyan csökkentsd a költségeket. Lássuk most ezeket!

#1. tipp: Keress ingyenes szórakozási lehetőségeket!

Nyáron rengeteg ingyenes program kínálkozik országszerte, például szabadtéri koncertek, utcabálok, közösségi rendezvények, kertmozi vagy ingyenes múzeumlátogatások. Keresgélj az interneten az ajánlók között és böngészd át a helyi közösségi események promócióit! Garantáltan találsz olyan kikapcsolódási lehetőségeket, amelyekért nem kell belépőt fizetned.

A strandolás, biciklizés, görkorizás mind aktív időtöltés, vagy akár csak egyszerűen kiülni a folyó- vagy tóparta és gyönyörködni a naplementében, mindegyik költségmentes, ugyanakkor feltöltő élmény. Használd ki a természet adta lehetőségeket és élvezd a szabadban való időtöltést anélkül, hogy kiadásokba vernéd magad!

#2. tipp: Ha nyár, akkor piknikezés és grillezés a szabadban!

Az étterembe járás, de sokszor már az is, ha egy büfében vásárolsz, sokba kerülhet, különösen, ha családdal vagy barátokkal mentek. Ehelyett szervezz pikniket vagy grillezést a szabadban! Vásárold meg az alapanyagokat és élvezzétek a természetet, a közös sütögetést, falatozást! Készíthetsz otthon házi kenyeret, saját mártogatósokat, és a húsok mellett zöldségeket, gyümölcsöket is grillezhettek. Természetesen a szalonnasütés sem maradhat el!

#3. tipp: Utazz olcsón!

Ha hajlandó vagy lemondani az autózásról, akkor nagy összegeket takaríthatsz meg az üzemanyagon, az autópályamatricán és a parkoláson. Ha azonban nem akarsz lemondani a kocsiról, akkor érdemes kihasználni járgányod maximális kapacitását, hívd el barátaidat és utazzatok egy autóval. Ha hosszabb útra indultok, ezzel rengeteget spórolhatsz!

Ha van lehetőséged kedvezményes vonat- vagy buszjegyet igénybe venni, azzal is sok tízezer forint maradhat a zsebedben. Ha pedig nyár, akkor a bicikli és a roller is jó megoldás lehet városon belüli közlekedéshez.

#4. tipp: Keress kedvező szálláslehetőségeket!

Válassz olcsóbb szálláslehetőségeket, például kempingezést vagy apartmanbérlést, és kerüld a drága szállodai szobákat!

A kempingezés az utóbbi időben egyre népszerűbbé vált azok számára, akik szeretnének spórolni, ugyanakkor imádják a kalandokat. Ha túrázással, kerékpározással és más sportokkal kötöd össze a sátrazást, pénztárcádat megkímélve élvezheted ki a természet szépségeit és ismerhetsz meg új helyeket.

#5. tipp: Spórolj az ételeken, italokon

Az étel- és italköltségek jelentős részét képezhetik a nyári kiadásoknak. Kerüld el a drága reggelizőhelyeket, éttermeket, bárokat és válassz olcsóbb alternatívákat!

  • Egy jó pizzára garantáltan senki nem mond nemet. Az éttermi áraknál azonban jóval olcsóbban és kreatívabban megsütheted otthon kedvencedet.
  • Ha van kerted, akkor élvezheted saját palántáid friss terméseit, de akkor is érdemes néhány finomságot ültetned, ha csak kisebb erkéllyel, vagy legalább egy napos ablakkal rendelkezel. Sokkal olcsóbban kijöhetsz egy-egy tő eperrel vagy paradicsommal, mintha a boltban vásárolnád.
  • Egy isteni limonádét töredék áron keverhetsz otthon, nem kell méregdrágán megvenni a közeli bárban.
  • A forró napokon igazi sláger a kovászos uborka, amit nagyon olcsón elkészíthetsz saját magad is.
  • Nyáron szuper reggeli, vacsora lehet, ha házi lekvárokat fogyasztasz, és a téli szezonban is igazi kincsnek bizonyulnak majd ezek a finomságok.
  • Ha pénztárcabarát megoldásokban gondolkodsz, akkor nekiláthatsz saját hagyományos vagy növényi joghurtok készítésének. Ezek nemcsak a tökéletes nyári reggelikhez, de ínycsiklandó salátaöntetekhez is ideálisak.
  • Ha rajongsz a paradicsomért, akkor érdemes nyáron, olcsóbban megvásárolni kedvenc zöldségedet és befőzni, így egész évben csemegézheted.

#6. tipp: Vásárolj előre és használj kuponokat!

Ha időben megtervezed a nyári tevékenységeket és vásárlásokat, lehetőséged van kihasználni a korai foglalási kedvezményeket és akciókat. Keresgélj kuponokat vagy applikációkat, fogyassz, vásárolj az éttermekben, üzletekben olcsóbban!

Nem kell, hogy nyáron a kiadások miatt fájjon a fejed!

A nyár a szabadságról, a pihenésről, a kikapcsolódásról szól, és mint láthatod, rengeteg mindenen spórolhatsz, miközben felejthetetlen élményekben lehet részed. Tudatos pénzügyi tervezéssel felhőtlenül élvezheted az év legmelegebb hónapjait. Ha pedig a nyári tervekhez mégis jól jönne némi anyagi segítség, érdemes lehet kis összegű kölcsönben gondolkodnod!


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés