Connect with us
Hirdetés

technokrata

Milyen esetekben jelenthet segítséget egy teljes körű kémiai biztonsági szolgáltatás?

kémiai biztonsági szolgáltatás

LifeStyle

Milyen esetekben jelenthet segítséget egy teljes körű kémiai biztonsági szolgáltatás?

Milyen esetekben jelenthet segítséget egy teljes körű kémiai biztonsági szolgáltatás?

Az elmúlt években jelentős visszaesés volt tapasztalható a vegyipari értékesítésben, ehhez hozzájárul az is, hogy egyre nagyobb kihívás a folyamatosan változó jogszabályok nyomon követése, valamint az azoknak való megfelelés.

Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy 2024 a PCN bejelentések éve, ami azt jelenti, hogy jövő év január 1-ig be kell jelenteni az összes veszélyes keveréket a PCN portálon. Ami szintén okot ad egy kémiai biztonsággal foglalkozó tanácsadó cég megbízására az az, hogy az elmúlt időszakban megszaporodtak a hatósági ellenőrzések is, és a követelmények a vállalkozások megfelelőségét illetően egyre nagyobbak.

Mi jelentheti a megoldást?

Az InnovaTox Kiemelt Ügyfél Programja által cégre szabott támogatást élvezhetnek mindazok, akik igénybe veszik ezt a teljes körű szolgáltatást, ezáltal pedig komoly versenyelőnyre tehetnek szert.

Nagyon sok, vegyi anyaggal foglalkozó vállalat nem fordít elegendő időt arra, hogy megtervezze a kémiai biztonsággal kapcsolatos teendőket, még nagyobb probléma, ha nem is ismerik ezeket a kötelezettségeket. Nem elegendő csupán akkor foglalkozni mindezzel, amikor már küszöbön az ellenőrzés. Ez ugyanakkor rengeteg stresszt okozhat a cégvezetőknek, munkatársaknak, nem mellesleg anyagi költségekkel is jár.

Milyen esetekben éri meg a Kiemelt Ügyfél Program?

Nem javasolt azoknak, akik csupán 1-2 vegyi anyaggal foglalkoznak, azaz csekély mértékű az elvégzendő kémiai biztonsági feladat. Szintén nem ajánlott azoknak, akik “cégen belül” maguk szeretnék megcsinálni.

Az együttműködésből profitálhatnak viszont mindazok, akik a vállalkozásuk fejlesztésére helyezik a hangsúlyt, és tisztában vannak vele, hogy a kémiai biztonság egy állandóan és gyorsan változó terület, ami esetében erősen javasolt szakértői segítséghez folyamodni.

Annak első lépése, hogy Ön is részese lehessen a Programnak, egyáltalán nem bonyolult, elsőként egy űrlap kitöltésével tudja az InnovaTox csapata felé jelezni, hogy érdeklődik a Program iránt. Az űrlap kitöltését pedig egy telefonos konzultáció követ, ennek keretén belül kerül kiválasztásra a megfelelő “csomag” a vállalkozásra szabottan, majd megtörténik a szerződéskötés, ezután pedig egy audit keretében feltárja a hiányosságokat az InnovaTox csapata, majd kezdődhet is a kivitelezés.

Miért fontos, hogy naprakészek legyünk a jogszabályi hátteret illetően?

Egy folyton változó jogszabályi háttér mellett igencsak nehéz megfelelni a követelményeknek, ráadásul a tapasztalatok alapján elmondható, hogy egyre többet várnak a cégektől, ami a hatósági ellenőrzések megszaporodásával is együtt jár. Felkészületlenül, illetve hiányos ismeretekkel komoly szankciókkal is számolni kell. A pénzbírság mellett a forgalomba kerülő termék visszahívását is elrendelhetik, holott mindez egyszerűen elkerülhető lenne.

Az InnovaTox szakértői csapatának támogatásával nemcsak a jogszabályoknak megfelelően tevékenykedhet az Ön vállalata, de ezáltal előnybe is kerül mindazokkal szemben, akiknek nincs minden rendben a kémiai biztonság területén.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés